Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2013-09-22

Text och bilder: Hjalmar Granath

Min nya livsstil (tillägg: som broiler)

Tillägget om broiler finns längst ner.


Den överdrivna uppmärksamheten kring 5:2-dieten har medfört att jag inte har lust att göra en uppföljning på hur det går för mig. Åtminstone inte förrän uppmärksamheten har minskat. Förresten är det bra att uppföljningen dröjer, för då blir det desto mer intressant att se om min tillämpning har blivit beständig. Det är ju ganska många som hävdar att 5:2-dieten har blivit en ny livsstil för dem. Till viss del håller jag med, men jag tycker att förändringen till en ny livsstil borde innehålla mer än en diet. Det kan vara flera förändringar som leder till den nya livsstilen, men förändringarna behöver inte ske samtidigt. Här är exempel på såna förändringar:

För några år sedan minskade jag alkoholen radikalt. Jag är inte helnykterist, men närapå.

För nästan ett år sedan började jag eftersträva att äta vegetariskt. Jag är inte helvegetarian, men närapå.

I våras började jag med regelbunden morgongymnastik. Jag fortsätter som vanligt med promenader och jag cyklar året runt.

Det hör till saken att jag nyligen har sålt mina motorfordon, men jag tonar ner det här eftersom en sån förändring är väldigt beroende av att passa in i livssituationen.

Tillägg 2014-02-20:

Min nya livsstil — som broiler

Fem dagar i veckan är jag som en gödkyckling. Jag vill nämligen inte gå ner mer i vikt trots att jag fortsätter med 5:2-dieten. För att hålla veckans viktbalans (kompensera viktminskningen efter fastedagarna) äter jag därför upp mig resten av veckan genom att tillsätta bland annat rapsolja, valnötter och solrosfrön (rättare sagt kärnor) i maten. Det sistnämnda gav en lustig följd häromdagen när jag beskrev detta i en e-brevväxling, för då kom det tillbaka en fråga om jag numera kvittrar. 
 
 

Nyare artikel: 2013-11-11 Intresserad

Äldre artikel: 2013-07-10 Gång- och cykelbanor 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?