Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2013-11-11

Text: Hjalmar Granath

Intresserad

Låt dig inte skrämmas av ordet politik här, eftersom detta är ett kåseri. Här blir det alltså inte politisk propaganda. Istället handlar detta om graden av politiskt intresse. I mitt fall har intresset varit lågt, fram tills förra året. Nu är jag desto mer intresserad!

Kort förklaring till varför mitt intresse dröjde så länge. Två saker vill jag nämna, dels mitt tunnelseende och dels liten variation. Med tunnelseende menar jag att det bara var partier som redan var i riksdagen som fångade mitt lilla intresse. I och med att variationen mellan riksdagspartiernas politik upplevdes vara liten så var det svårt att välja. Dessa saker gjorde att jag bara röstade taktiskt. Jag röstade på det svagaste partiet i det block som verkade få flest röster. Mitt syfte var att uppnå största möjliga majoritet för det vinnande blocket så att de partierna skulle få möjlighet att bedriva någorlunda kompromisslös politik. Jag ansåg nämligen (och anser fortfarande) att det görs för många mesiga kompromisser i politiken.

Mitt intresse ökade som sagt förra året. Nu när jag vill diskutera politik med min omgivning så tycker jag att det är förvånansvärt många som inte vill. Därför skrev jag att det inte blir politisk propaganda här. Jag vill dock förmedla vad som hjälpte mig att komma ur tunnelseendet och upptäcka politiska alternativ som verkligen vill göra ordentlig skillnad. Visst, lite propaganda är det väl här eftersom jag anser mig ha hittat bättre alternativ. Men det är upp till dig att kolla mina åsikter. Hur som helst så var det helt enkelt webben som hjälpte mig att komma ur tunnelseendet. Om jag hade varit mer på tå så hade jag gjort bakläxan tidigare, men bättre sent än aldrig. Bakläxan var att kolla vilka partier som har försökt men inte lyckats komma in i riksdagen. Jag började med att kolla Wikipedia (se urklipp nedan). Därifrån letade jag upp partiprogrammen och upptäckte till min glädje att ett parti har... förlåt, det höll på att bli för mycket propaganda.  ;-)

Urklipp från sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagsvalet_i_Sverige_2010:

 
 
 

Nyare artikel: 2014-04-06 Ambitiöst recept

Äldre artikel: 2013-09-22 Min nya livsstil (tillägg: som broiler) 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?