Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Nyköpings Hockey
 
 

 
2007-02-03

Text: Hjalmar Granath

Verksamhetsutveckling

Detta är fjärde artikeln i samma tema. Mina tips är till för att stötta NH – åt det håll som jag anser vara rätt.

 

Min bedömning är att föreningens ledning har fullt upp med stora frågor – och har haft det länge – så att mindre saker har blivit och förblir åsidosatta. Många små saker kan förbättra mycket och leda till positiva bieffekter såsom att göra arbetet roligare och få duktigt folk att stanna och locka till sig fler som avlastar vilket hjälper till att förbättra ännu mera och så kan den framgångsrika spiralen bli ett faktum. Kruxet verkar vara att få chansen att göra de små sakerna. Så länge de små sakerna prioriteras ner av ledningen står en stor del av verksamhetsutvecklingen still. Det handlar i det läget om att våga delegera, det vill säga att de som hanterar de tunga och svåra frågorna borde överlåta de små sakerna åt andra. Har man rent mjöl i påsen finns det ingen anledning att stoppa en initiativtagare som erbjuder sig (ideellt) att på egen hand (utan att belasta föreningen) öka tillgängligheten för officiell information om föreningen. Inte ens ett konkurshot är giltigt skäl.

 
Häromveckan hade webbutvecklingsgruppen möte och snubblade på en ineffektiv kanslirutin som drabbar både kanslipersonal och alla lagledare. Det var inte svårt att se förbättringsmöjligheter, men det kändes hopplöst att göra något åt det. Och det var nog bara ett litet exempel bland många på hur verksamheten kan finslipas med hjälp av frivilliga resurser utan att belasta ledningen. Vem vet hur mycket mer som bara väntar på att förbättras? Att vara gammal i gården och ha varit inblandad i kansliets sysslor i många år verkar inte veta bäst, eftersom alltför lite har gjorts åt sånt.
 
Hur som helst vill jag börja med grundläggande småsaker. Det borde vara underförstått att alla dokument i artikeln Verksamhetsplanen var tänkta att publiceras på officiella webbplatsen som bifogade dokument. De webbsidor som föreslogs i artikeln bör däremot innehålla information i webbformat, det vill säga så att man inte behöver ladda ner ett dokument innan man läser. I båda fallen är dock den officiella webbplatsen en gemensam faktor. Jag har kontaktat kansliet och erbjudit mig att publicera föreningens aktuella stadgar på officiella webbplatsen. Svaret gav mig intrycket att kansliet inte ens ville lämna ut stadgarna. Är det acceptabelt? Håller ledningen själv på att göra föreningen laglös?
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2007-02-05 Prestationsångest

Äldre artikel: 2007-01-21 Informationspolicy



 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?