Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2007-02-02

Text och foto: Stefan Sollfors

Upplevt i Gästabudsbollen

Som hockeyfantast så har jag aldrig tyckt att Gästabudsbollen varit något att hänga i julgranen, men i lördags var jag där. Självklart med stora kameran. Har man fotat i stort sett varenda NH-match de senaste åren så kunde man ju inte åka naken till PEAB-hallen. Och det behövs alltid lite extra fototillfällen för att hålla fotoabstinensen borta, innan spindelsäsongen börjar på allvar igen.  :-D

 

Jag kom dit på lördagen, lagom tills favoritlaget Hargs BK:s damer skulle spela sin semifinal, var det tänkt. Alla herrkvartar gick dock till sudden death och straffar, så turneringen var en timme sen.
 
Bissarna hade åkt ut med A-laget, men utvecklingslaget fanns kvar. I matchen mot Runtuna var det flera hårda dueller. Jag tyckte domaren var dålig på att blåsa tvåminutersutvisningar. Jag såg typ en på hela eftermiddagen/kvällen. De hade behövt låna in en Thorsbrink.
 
Runtuna vann över små-Bissarna med 10-9 efter straffar. Men det var på håret. Här har Bissarna ett stolpskott i matchen.
 
Runtuna nöjde sig inte med att dra i motståndarens tröjor. Nä, man försökte till och med dra av motståndarna byxorna. Och den taktiken lyckades väl, eftersom man vann matchen.
 
Inte riktigt dags för Harg ännu, men här i första dam-semin körde Tun över Flen med 5-1.
 
Sen blev jag riktigt rädd. Hur var det med isen? Har den börjat smälta? Man var tvungen att torka upp smältvatten som kom upp vid sargkanten.
 
Äntligen började Hargs semi mot IFK Nyköping. IFK hade tur (jo, jag är partisk) att ta ledningen under matchens första halva. HBK:s målvakt fick jobba hårt.
 
HBK kunde dock reducera, men närmare än 2-3 kom man aldrig.
 
Frustrationen spred sig i HBK mot slutet. Bollen sköts upp på läktaren flera gånger utan att klockan stoppades. HBK kämpade ändå på och IFK:s målis fick känna på tuffa närkamper.
 
I herrarnas andra semi vann Oxelösunds IK mot Västerljungs IF med 4-3 efter straffar. Här ser vi ett snyggt krokben.
 
Domaren blåste ofta för frispark när någon blev fälld. Det lönade sig dock att ramla "italienskt". Enda gången domaren INTE blåste var ironiskt nog när en spelare faktiskt blev skadad. En OIK:are fick axeln skadad (ur led?), och spelade inte mer.
 
Kort paus och JC Dancers underhöll.
 
I damfinalen var det inget snack om saken. IK Tun körde över IFK Nyköping. Här en härlig tåfjutt som gick i mål.
 
I herrfinalen mellan Runtuna och Oxelösund var det kamp en stund.
 
Båda lagen var duktiga på att fälla sina motståndare.
 
Fredrik "Berra" Berggren fick slå Runtunas bonusstraff innan avspark. Innan han slog den buade och visslade delar av publiken. När han missade så jublade de. Berra kastade upp bollen på läktaren. Under hela matchen buades det åt honom från en läktarsektion när han hade bollen. Runtuna gick ifrån till 3-0, men OIK var ändå med och pressade på för en reducering. Då slår Berra till med ett riktigt avgörande 4-0. Matchen avgjord. Med smak av segerns sötma och hämndens ljuvhet kunde Berra hyscha sina belackare. Vilken revansch!
 
Sen stort kramkalas i båset.
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2007-03-04 Upplevt under Andra chansen

Äldre artikel: 2007-01-28 Joakim Södling 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?