Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-12-04

Text och foto: Pekka Piiroinen

Vinterspeedway

Vad sägs om en rapport från Eskilstuna och Lucia-racet med en hel del bra speedway i december!

Det hade kommit hela 1.329 betalande personer för att se speedway under denna märkliga tid på året. Alla skulle köra mot alla och det blev fem heat per förare och totalt 20 heat i grundomgången. 16 förare hade anmält sig och det var bra kvalitet på förarna. Både elitserieförare och allsvenska var på plats för att tampas om segern.

  

Benny Johansson var en av dem som skulle köra och till slut blev det en heatseger. Han fick ihop 5p (1-0-0-1-3).

   En annan intressant förare var Patrick Hougaard som ska köra för Griparna nästa säsong. Han är bara 15 år (född 89-05-23) men körde helt respektlöst mot alla elitförarna. Han fick ihop 5p på sina fem heat (1-1-0-1-2). Det sista heatet var en intern uppgörelse mellan båda Gripenförarna (Patrick o Benny) där Benny vann och Patrick blev tvåa.
   Benny tar nästan starten i sitt första heat (längst till vänster på bilden). Men Kenny Olsson (Hammarby) på innern kommer först ut ur kurvan. Sedan kör Benny väldigt försiktigt och slutar trea i heatet.
   Några andra intresserade från Griparna var på plats. Självklart är det kul att se speedway live alla dagar på året. Det kanske borde finnas mer av denna typ av arrangemang.
   Benny köper kaffe inför de sista två heaten för att komma igång ordentligt. Kanske att det hjälpte för till slut blev det ju en heatseger. Förutom det första heatet så körde Benny annars väldigt försiktigt, ja rent av fegt! Benny beskrev det som att det "bara" lossnade i slutet och allt flöt på. Det var riktigt kul att köra, sa han.
   Banan var väldigt lerig i de första fyra heaten och många hade svårt att behärska underlaget.
  

Men banpersonalen gjorde ett mycket bra jobb och förhållandena blev riktigt bra till slut. Det blev högklassig speedway och publiken stortrivdes.

Patrick Hougaard är också ute och inspekterar banan. Han sa att förhållandena var ännu bättre när dom körde provheat innan tävlingen!

   Patrick lämnar arenan för denna gång och jag hälsar honom åter till Sverige i maj då han ska åka för oss i Griparna. Det jag såg ikväll betyder att han inte kommer att göra bort sig som förare i Allsvenskan. En talang långt utöver det vanliga.

Vann hela tävlingen gjorde Sebastian Aldén från Masarna, han vann finalen. Innan dess hade Niklas Klingberg (Vargarna) fått ihop mest poäng i grundheaten, men han missade starten i finalen och segern gick till Aldén. Dramatik och spänning på ovalen, som alltid när man kör speedway. Sporten som har det mesta som en publik kan önska.

 

 
 

Nyare artikel: 2005-01-01 Supporterklubb bildas

Äldre artikel: 2004-11-05 Ungdom: Hur avslutades säsongen? 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter