Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-01-01

Text och foto: Pekka Piiroinen

Supporterklubb bildas

Nu är det dags att bilda en supporterklubb för Griparna speedway och det är på tiden! Jag har tänkt på detta en längre tid och nu är det dags att skrida till verket.

   Det är mindre än 5 mån till den allsvenska seriepremiären 12/5.

 
Det kommer att bli högklassisk speedway på Svansta i vår i och med att Griparna nu kommit upp sig och huserar i allsvenskan.
 

   Att göra några stora flaggor är en uppgift som hör våren till.

 
Andra uppgifter som supporterklubben ska pyssla med är att organisera resor till bortamatcherna. Det kommer att bli tre intressanta resor till Stockholm då tre Stockholmslag är med i Allsvenskan; Eldarna (Huddinge), Getingarna och Bajen speedway.
 

   En gång i tiden för över 20 år sedan fanns det en mycket aktiv supporterklubb för Griparna.

 
Då hade man en speciell jacka som dekorerades med olika dekaler mm från olika speedway arenor/klubbar som man besökte.
 

   De supportrarna åkte nästan på all speedway, till bl.a. Wembley.

 
Givetvis kommer det att finnas en "klack" på hemmaplan där vi kan heja och vifta med flaggorna. Fördelen med att vara i en högre serie är att det alltid är samma veckodag som matcherna går. Så boka torsdagarna i sommar, det är då som speedwayen har tävlingsdag.
Sedan ska vi i supporterklubben göra en liten insats (frivilligt). Då jag tänkt att vi ska hjälpa till med att sprida information om hemmamatcherna. Vad det rent praktiskt betyder, får vi se vartefter säsongen närmar sig.
 

   Medlemskap ska inte vara dyrt.

 
Rent praktiskt har jag tänkt mig att det blir ett "prövoår" för supporterklubben. Det innebär att medlemskap endast ska kosta 20 kr/år. Om vi under resans gång sedan registrerar klubben och väljer styrelse mm, det är frågor som utvecklingen får ge svar på.
 

   Ska supporterklubben ha ett särskilt namn?

 
Min uppgift just nu är att vara samordnare och initiativtagare till att se om vi kan bilda en supporterklubb. Alla som är intresserade eller har idéer får gärna ta kontakt med mig via e-post: pekka.piiroinen@meningsfullt.se


Till en början kommer jag att använda denna hemsida som informationskanal.
Självklart har jag också massor av idéer om annat kul som supporterklubben kan anordna. Vi får se hur mycket av det som realiseras. Att det blir flaggor på hemmaplan och billiga resor till bortamatcherna är jag helt säker på i alla fall.

 

 

 
 

Nyare artikel: 2005-01-17 Medlemsrusning

Äldre artikel: 2004-12-04 Vinterspeedway 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter