Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-11-05

Text: Hjalmar Granath

Ungdom: Hur avslutades säsongen?

Robbans lag Vargarna slutade fyra i sin serie, precis under övre strecket och missade därmed semifinal. Robban själv gick kräftgång i poängplockningen mot slutet. Han fick 3,17 i snitt i år. Det är han inte nöjd med. Han hittade liksom inte rytmen. Materialet kunde han inte skylla på, för hojen var kanon. Hojen ja, den ska säljas nu. Till nästa år ska Robban ha en 500 cc och har börjat leta redan. Även om han skulle kunna börja tävla med 500 cc på dispens (i juli fyller han 16 år och behöver inte ens dispens då) och även om klubben uppmuntrar till tävlande så har han bestämt sig för att bara träna hela nästa år. Det blir oftast träning på Svansta, så att vi som är nyfikna på hans utveckling lätt kan följa honom.  ;-)

Isak har inte hunnit tänka så mycket på nästa säsongs speedway, det är ju mycket hockey nu. Men när han får frågan så är det självklart att han i alla fall fortsätter. Om det sedan blir på samma hoj eller en annan är för tidigt att säga. Trots att fokus är på hockeyn nu så leker ändå tankarna med att kanske byta till en 80 cc och varför inte överta Robbans? Det skulle inte vara dumt att bevara en så fin hoj i klubben, tycker jag. 80 cc medger dessutom tävlingsmöjligheter på dispens och om två år när Isak är 12 år behövs inte ens dispens.

John och Viktor förlängde säsongen så mycket de kunde. Det var inte länge sedan de körde sista träningen. Viktor bytte ju hoj på höstkanten och var självklart sugen på att åka så mycket som möjligt innan säsongen var slut. För hans del har jag därmed inga frågetecken när det gäller nästa säsongs hoj. Annat är det för John. Han klämde nog ur allt som gick med sin och Isaks hoj. Det var fullt ös på fyrans växel på lilla banan. Där behövs antagligen värre material till nästa säsong. Vad jag har hört finns idéer på hela skalan från att behålla motorn men byta resten (vilket i så fall behöver diskuteras mellan delägarna) till att skaffa annan hoj med lite större motor eller 500 cc direkt, bara det är fyrtakt. Om jag får lägga mig i planeringen skulle jag tycka att en flerstegsplan kan vara smart eftersom John är ung och har många år kvar tills tävling medges på hojar som är större än 80 cc. Det brukar ju vara roligt att ha något att se fram emot som inte är alltför avlägset och om man tar ett steg i taget blir det fler saker att se fram emot som dessutom inte ligger så långt bort i tiden.

Ser fram emot att få ta del av den fortsatta händelseutvecklingen. Så fort jag får höra talas om någon ny hoj kommer paparazzi rycka ut och förmedla nyheten!  :-)

 

 

 
 

Nyare artikel: 2004-12-04 Vinterspeedway

Äldre artikel: 2004-10-02 Ungdom: Viktors nya hoj 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter