Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-08-01

Text och foto: Pekka Piiroinen

Ännu en storseger

Griparna tog åter en betryggande seger i speedwayens div 1 möte med Vikingarna från Örebro. Hela tio stycken femettor och en segermarginal på hela 52 poäng. Detta gör att Griparna nu förstärker sin andra plats i serien.

  

Benny Johansson visar sitt segerleende efter två heatsegrar. Det blev till slut full pott för Benny med femton poäng. Mer än så kan man ju inte få på fem heat!

Matchen var aldrig spännande då Gripenförarna var totalt överlägsna från början till slut. Vi i publiken fick till och med se två Vikingaförare bli varvade!

  

I det sjätte heatet hände det som inte fick hända. Mark Keast körde omkull och skadade sig så allvarligt att han fick föras till sjukhus. Troligen var det både en arm och revbensbrott. Här ser vi en bekymrad Mats Boström när Mark lastas in i ambulansen.

Utan Mark till start på onsdag mot Team Bikab kan det vara kört med andra platsen i tabellen.

  

Det blev ofta långa avstånd och lite närkontakt mellan förararna, som här redan i andra kurvan.

Det fanns andra förare som körde bra denna kväll, t.ex reserverna Rickard Zetterstrand och Peter Svensson. Båda fick ihop hela 12 p på 6 resp 5 heat. Med sina två heatsegrar var så visar detta att de inte är så tokiga speedwayförare.

  

Efter tävlingen tog Tommy Carlberg på sig overallen och körde några varv. Det såg riktigt bra ut, tyckte jag. Han blir nu ersättare för Mark på onsdag och vi önskar honom lycka till i comebacken!

 

 
 

Nyare artikel: 2004-08-12 Trevlig tillbakablick

Äldre artikel: 2004-07-22 Bortaresa till Nässjö 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter