Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-07-22

Text: Pekka Piiroinen

Bortaresa till Nässjö

Vi var fyra tappra supportrar som strax efter tre åkte iväg mot Nässjö igår. Vi passade på att ta vägen över Gränna och fylla på våra lager av polkagrisar! Det regnade till och från under resan men jag hade ringt till Nässjö motorstadion och kollat att det blev tävling. Vi hann med att äta en pizza i en av de lokala pizzeriorna i Nässjö innan vi kom fram till Skogsvallen och speedwaybanan. Det var inte precis någon rusning vid biljettluckan. Den officiella publiksiffran var 160. Då har dom nog räknat in alla närvarande (förare, funktionärer mm).

Vi var givetvis självsäkra och trodde på seger för Griparna. Vi vann ju lätt hemma (62-22). När sedan Nässjös bästa förare, Lennart Persson, blev sist i första heatet och vi fick en femetta, då förstod jag att segern skulle bli komfortabel. Sedan fortsatte Griparna att ta tre femettor till och jag drömde om att Griparna skulle göra det omöjliga och köra 16 femettor i en seriematch! Men sedan fick Persson ordning på sin cykel (han hade bara drevat fel i första heatet) och tog två heatsegrar. Inför nomineringsheaten ledde vi med 60-24 och Mats meddelade oss att han skulle vara "sportslig" och ta ut de förare som hade tagit minst poäng idag. De två heaten blev också spännande och jämna där Nässjö vann båda med 4-2.

Det jag minns bäst från tävlingen var Pierre Lekanders fina körning. Han tog 10+2p på sina fyra ordinarie åk. Att de ordinarie förarna tog massor av poäng ser jag som självklart mot detta motstånd.

Det gjordes en prestation till som jag vill nämna och det är det 14:de heatet. Lennart Persson hade då tagit sina två trepoängare och bl a slagit Mark och Benny. Nu möttes Benny och Lennart igen och Lennart tog starten, men efter ett fall startades heatet om. Benny hade spår två och Lennart ett. I den andra starten fick Benny en kanonstart och tog ledningen och sedan åkte han ifrån Lennart så det stod härliga till! Kvällens individuella prestation tyckte vi på läktaren.

Tävlingen gick fort och var slut redan 20:40 och våra förare fick blommor och applåder i depån. Inget regn hade fallit och inga förare hade skadat sig. Så vi vände nöjda hemåt, denna gång åkte vi över Tranås och det var ganska så mörkt när vi var hemma i Nyköping (kl 23:15).

Sammanfattningsvis så var det en trevlig resa med väntat resultat. Kanske dags att ordna en "klack" inför fler bortamatcher i framtiden. I och med segern tog sig Griparna upp på andra plats i tabellen förbi Team Bikab. Där uppe skall vi vara kvar.

 

 
 

Nyare artikel: 2004-08-01 Ännu en storseger

Äldre artikel: 2004-06-20 Överlägsen hemmaseger mot Nässjö 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter