Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2008-07-03

Text: Hjalmar Granath
Foto: Annelie Svärdh (coach)

Jockes EM-guld

Den gångna helgen var det EM för handikappidrottare. Tävlingen var i Manchester och Joakim Södling ingick i landslagstruppen som bestod av fem tjejer och fyra killar. De flög från Arlanda på torsdag morgon och var hemma igen på måndag kväll. Jocke tävlade på fredag och söndag, i både längd och höjd. Vädret var som man kunde vänta sig i England, det regnade under båda Jockes finaler.

Tävlandet inleddes med längdhoppskval. Där blev Jocke trea på 5,95 och var därmed i final. Senare på fredagen var det höjhoppsfinal (inget kval). I maj satte Jocke det svenska rekordet 1,85. Nu behövdes en upprepad bedrift, för alla de bästa var med. Den värsta konkurrenten och Jocke följdes åt ända till sista höjden. De klarade både 1,81 och 1,84 i andra försöken. På 1,87 klarade Jocke i tredje försöket, medan konkurrenten rev ut sig.
 
Förbättrade sitt eget svenska rekord...
 
...vilket innebar EM-guld!
 
Det gick mindre bra i söndagens längdhoppsfinal, där Jocke blev femma. Som helhet var dock Jocke nöjd med EM.
 
Truppen hann med att titta runt lite i Manchester. Idrottsarenan ligger intill Citys fotbollsarena, men de besökte istället Old Trafford (bilden) som är Uniteds arena.
 
En lärdom från rundvandrandet - Jocke berättade att han höll på att bli överkörd flera gånger eftersom trafiken kom från "fel" håll. Det är alltså farligt att vara med i landslaget!  ;-)
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2008-10-28 Motorcykelsemestern -86

Äldre artikel: 2008-03-19 Södlings VM-medaljer 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?