Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2008-03-19

Skribent: Hjalmar Granath

Södlings VM-medaljer

I helgen tog Jocke Södling sina första individuella internationella medaljer vid handikappidrottens Inomhus-VM i Tallinn. Brons i längd på nya svenska rekordet 6,08 och silver i höjd på nya svenska rekordet 1,79.

Handikappidrottsförbundet hade skrivit om detta i en artikel som tyvärr har tagits bort. Jag kan dock förmedla vad jag har fått veta av Mats Löfstedt (Jockes fosterpappa).
 
Mats berättade att det har varit Jockes tävlingsnerver som gjort att framgångarna uteblev förut på större tävlingar, vilket faktiskt ledde till att Jocke nästan tappade sugen för några veckor sedan. Mats gjorde då sitt bästa för att peppa Jocke. Därefter har Jockes tränare, Janne Bäck, kört lite specialträning inför IVM, framför allt i längd. I bilen på väg hem från Arlanda efter IVM så berättade Jocke för Mats om längdhoppet. Visserligen var första hoppet över svenska rekordet, men i början av tävlingen var det inte samma känsla som på träningarna innan IVM och framför allt var han på väg att hamna utanför pallen ännu en gång. Sedan höll han tävlingsnerverna i styr och gjorde som Janne instruerat honom och då sa det bara pang!

 


 
 
 

Nyare artikel: 2008-07-03 Jockes EM-guld

Äldre artikel: 2007-07-22 En snabb vända till Kiruna 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?