Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2008-05-08

Text och foto: Pekka Piiroinen

Griparna - Örnarna

Tänk att det kan vara så otroligt spännande att se en jämn speedwaymatch. Årets hemmapremiär går till historien som en av de märkligaste matcherna på Svansta. För den upphämtningen som Griparna gjorde efter elfte heatet saknar motstycke i Griparnas allsvenska historia. Att det skulle bli jämnt anade vi, men att det blev en sån rysare till slut var det nog inte så många som trodde. Att vi sedan vann med 51-45 gjorde inte saken sämre.
 
 

Endast 347 personer hade kommit i det fina vädret för att se en bra speedwaymatch. Egentligen är det skamligt att det är så få i Nyköping med omnejd som vill se motorsport på hög nivå. Årets allsvenska är den jämnaste och har de bästa förarna nånsin. Så kommer det endast lite över 300 personer, rena öknen! Jag är övertygad om att de som var på plats idag garanterat kommer tillbaks, för det har sällan varit så roligt att gå på speedway som ikväll. Berätta för alla ni känner att i år är Griparna ett lag som kommer att bjuda på toppspeedway varje gång. Ta med nån ni känner till nästa hemmamatch, den 22/5, då vi möter Solkatterna från Karlstad med förare som Daniel Nermark och Mikael Max. Kan bli en bra fight det!

 
 

Supporterklubben hälsade årets nykomling välkommen till Svansta, Mariusz Puszakowski.

Mariusz började trevande i sina första heat men i det 15:e visade han vad han går för. Från yttern svepte han runt alla och vann helt överlägset, vilken klassåkare!

 
 

Mats och Jerker lyckas med sina taktiska drag i slutskedet av matchen! I det 12:e heatet toppar man med Kauko och vi får in en 5-1 och matchen vänder. Sedan chansar Mats o Jerker med att låta Kim köra i 14:e från innern mot Örnarnas bäste förare Niklas Klingberg. Kim fixar det och besegrar Klingberg. Enda gången som Klingberg tappar poäng! Vi avslutar att vinna de sista 5 heaten med hela 21-9. Från ett underläge med 6 p till en vinst med 6p, otroligt!

 
 
De finska pojkarna tog tre 5-1:or ihop och sammanlagt 23 p (+5) under hela matchen. Här ser vi hur Hautamäki är kvick från innern och Kauko är inte sämre från spår tre. Att sätta ihop rätt par är en viktig del i ett segrande lagbygge!
 
 
Ett glatt gäng ställer upp inför prisutdelningen. Gratulationerna och hyllningarna ville aldrig ta slut denna afton. Det intervjuades och pratades med förarna sent in på kvällen. Det var många som gladdes åt Kauko Nieminens återkomst till Griparna. Hougaards säkra körning, Kims fantastiska starter, Hautamäkis frenetiska kämpande, Puszakowskis fantastiska sista heat. Vi kommer att få många hjältar innan säsongen är över. Titta på filmen och njuut! Vill ni se mer så finns alla heat i sin helhet (DVD) att köpa för 50:- vid nästa hemmamatch.
                 

 

 

 
 

Nyare artikel: 2008-05-22 Griparna - Solkatterna

Äldre artikel: 2008-05-01 Vargarna - Griparna 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter