Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2007-06-16

Text och foto: Hjalmar Granath

Supporterutryckning

Bäst att inleda rapporten med förklaringen att den vänder sig till närmast sörjande. På mindre friidrottstävlingar brukar det nog betyda familjen. Men denna gång hade alla körkortsförsedda familjemedlemmar förhinder att skjutsa ett par friidrottare från Nyköping till Huddingespelen. Efter rundringning till några tränare - som också hade förhinder - uppgraderade de mig från paparazzi till friidrottssupporter. När de ringde igår kväll försökte jag slingra mig eftersom det förstörde min planering att hinna förbereda båten inför sjösättningen. Men vad gör man inte när andra redan sitter i sjön...

Jag pysslade dubbelt så fort med båten på förmiddagen och hann tillräckligt långt för att med ro i sinne ta med mig kameror (medveten om att det i sin tur medför efterarbete, men det går inte att låta bli).
 
Det var Isabelle Eriksson och Joakim Södling som var strandsatta i Nyköping. Att ta sig till Huddingespelen på egen hand hade varit ett dagsverke med de tåg- och busstider som fanns.
 
De aktiva gjorde efteranmälan och jag lånade en funktionärströja för att kunna filma på innerplan.
 
Det blåste ibland men bara lite, och för övrigt kunde vi inte klaga på väderförhållandena.
 
Jocke och Bella besökte glamorös restaurang i skuggig slänt och intog en lätt gourmetlunch samt hann koppla av en stund före uppvärmningen.
 
Först ut att tävla var Bella på 400 m. Hon vann sitt heat på 61,15 och slutade totalt sjua (det var bara tider som gällde, alltså ingen separat final).
 
Hade Jocke varit ett år yngre så hade han vunnit sin klass, men nu tävlade han mot seniorer och placeringen spelade inte någon roll. Huvudsaken var att han kom igång med hoppningen igen efter flera veckor med mestadels annan träning.
 

 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2007-07-22 En snabb vända till Kiruna

Äldre artikel: 2007-06-02 Restaurering av Näveån 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?