Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2006-10-15

Text och foto: Hjalmar Granath

Ett ideellt fotouppdrag

Visserligen är det jag som har tagit bilderna till den här artikeln, men rapporten handlar om en annan fotografs uppdrag. Fotografen i fokus är Stefan Sollfors som tidigare har tagit några bilder åt denna webbplats, men framför allt åt Nyköpings Hockey eftersom han fotograferar de flesta av A-lagets hemmamatcher. Nyköpings Hockey är på sätt och vis inblandat även i det här fallet, för det är några hockeyjuniorer som har bett om hjälp med sitt projekt i skolan. Projektet är att göra en bildkalender och då är ju bilderna minst sagt väsentliga. Alltså låter man inte vem som helst stå för fotograferandet. Kruxet var att hitta någon med lämplig utrustning som fotograferar ideellt. Jag frågade Stefan och han ställde upp, snäll som han är. Vad gör man inte för hockeyn? Skämt åsido, Stefan älskar att fotografera och ser det som att bli en erfarenhet rikare.
 
Det var samling i omklädningsrummet, för det var där de flesta bilderna skulle tas. Projektledarna Packe till vänster och Günther längst bort fick hjälp av linslusen Niki med att få ordning på rekvisitan.
 
Den stora frågan inför kalenderfotograferingen var om bilderna skulle tas med blixt eller inte. Stefan åkte en extra sväng för att ha stativ till hands ifall det skulle bli fotografering utan blixt, men det visade sig att det blev bra med blixtbilder tack vare en slavblixt.
 
Med kakelvägg intill reflekterades slavblixten effektivt, i de flesta andra fall...
 
...fick ett par personer hålla i ett lakan.
 
Miljön varierade, men tekniken var i princip densamma.
 
Nyfikenheten var förstås stor efter varje tagning.
 
Alla motiv ska inte avslöjas i förväg, men den här kan jag visa med gott samvete eftersom man ångrade sig och valde ett annat träningsredskap.
 
Som ni förstår ska det bli en bild per månad i kalendern. Man kom dock inte riktigt i mål vid dagens fotosession, för två inbokade personer dök inte upp. Arbetet fortsätter för Stefan, först en till fotosession och sedan ska bästa bild ur varje serie väljas och till sist behöver några bilder troligtvis fixas lite.
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2007-01-27 Stavhopp

Äldre artikel: 2006-07-11 SM för IF-båtar 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?