Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
KIL-fond
 
 

 
2006-09-26

Text och foto: Hjalmar Granath

Isabelles utomhussäsong

När jag frågade Isabelle hur det har gått så lät det först som att ingenting hade gått bra och hon var avundsjuk på grabbarna (Fredrik och Henrik) som har slagit några personbästa och placerat sig bra ett antal gånger under sommaren. Det var inte förrän vi gick igenom tävling för tävling som det kröp fram att även hon hade ett och annat att glädjas åt minsann.
 
Styrkan är på topp i tester men Isabelle känner sig fortfarande tung i löpningen. Den tidigare snabbheten har inte kommit ännu. Satsningen på 400 m häck påbörjades ändå och provades på JSM för att få en sån tävling i benen inför fortsättningen. Det var faktiskt första gången någonsin som hon sprang 400 m häck – alltså inte ens på träning tidigare.
 

Vi backar tillbaka och tittar på utomhussäsongens alla tävlingar som Isabelle ställde upp i. Jag börjar dock med att nämna att i och med att Isabelle inte var nöjd med sina resultat så pratade vi inte i exakta siffror och därför är det inga såna här heller.

 

Direkt efter förra artikeln åkte hon till Gotland för en kombination av träningsläger och tävlingar. Där tävlade hon i 100 m, 200 m, kula och även diskus. När Isabelle nämnde diskus gav hon det muntra tillägget att det gick överraskande bra. Sedan var det 100 m, 200 m och kula i Världsungdomsspelen (Göteborg) samt 400 m och kula i Gurkspelen (Västerås). Kula har mest varit för skojs skull i år. Därefter var det premiären på 400 m häck i JSM (Huddinge) som vi såg ovan. Fortsättningsvis 200 m och 400 m häck i Surbullespelen (Norrköping) samt 100 m och 400 m i Sätraspelen.

 

Det var Surbullespelen som Isabelle nästan glömde berätta om. Där gick 400 m häck en sekund snabbare än i premiären och det blev vinst. Visserligen få deltagare – men ändå! Och dessutom var det Surbullerekord. Dagen efter knep hon en tredjeplats av åtta startande i 200 m. Hon hamnade på pallen även i båda loppen i Sätraspelen. Så allt var inte så mörkt som Isabelle först beskrev det. Det är nog ivern att komma i form som påverkar hennes syn på saken. Isabelle medger att man inte kan förvänta sig att de senaste resultaten ska vara bättre än de är, eftersom hon var skadad länge och det tar lång tid att komma tillbaka. Hon önskar förstås att det kunde gå fortare, men kan inte påverka så mycket själv. Det gäller att lita på tränarens planering och att ha tålamod.
 
Efter tävlingarna tog Isabelle en veckas semester på Öland och nu underhållstränar hon resten av september medan tränaren har semester. I början av oktober kommer träningen igång på allvar igen och träningsperioden pågår t o m december.
 

Friskvårdsutbildningen på Bosön har startat. Isabelle är där en vecka per månad och då bor hon hos en väninna på Lidingö. Hur träningen ska se ut då är inte bestämt ännu. Övriga veckor sker studierna på distans och då har träningen vanliga förutsättningar hemma i Nyköping.

 

Tävlingssäsongen inomhus pågår januari – mars. Höjdpunkt är IJSM i Rosvalla. För övrigt är det Vinterspelen i Nyköping samt tävlingar i exempelvis Västerås, Eskilstuna och Örebro som är tänkbara i vinter (60 m, 200 m och 400 m). Ambitionerna på sikt kvarstår och likaså första etappen – att komma tillbaka till samma nivå som före skadeperioden.
 


Länk till nästa artikel med Isabelle Eriksson
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2006-09-29 Resten av Fredriks utomhussäsong

Äldre artikel: 2006-07-23 Rapport från Fredrik



 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?