13 Gävert

14 Gustaf

15 Matte A

16 Fredrik

Vid dagens returmöte, på deras grusplan som vanligt, var det för första gången inte högljudd publik. Det var även renare spel. Vi började med sol och vind i ryggen. Trots de bra förutsättningarna började vi dåligt, ett tag var det hönsgård hos oss och första frisparken fick vi emot oss. Det blev dock ordning på vårt spel och vi fick inga fler frisparkar emot oss under resten av matchen.

Vi visste sedan tidigare matcher mot KVA att för varje baklängesmål de får dras spelkvaliteten ner märkbart av deras humör, så vi var kanske spända själva för att vi var inställda på att göra mål tidigt i matchen. När vi fått ordning på spelet lossnade det äntligen på det sätt vi ville. I ganska tät följd gjorde vi två mål. Det första gjorde Jocke på pass från Matte A och det andra gjorde Tobbe på pass från Anton. Med farten uppe gjorde vi sedan flera snabba anfall som dock rann ut i sanden (ursäkta ordvitsen), därefter slog Jocke en hörna som Tobbe nickade strax över och efter utsparken bytte de roller genom att Tobbe slog ett kontringspass till Jocke som dock sköt utanför. KVA hade emellanåt en och annan uppstickare så att vår målis fick jobba lite. När vi mot slutet av första halvlek slog en lång frispark in i målområdet fick vi tre man fria med målvakten. Matte A var näst sist på bollen och Nylund gav bollen den sista knorren in i mål. 3-0 i pausvilan och därmed behövde vi inte diskutera ändringar i vårt spel.

Med blodigt knä och ömmande revben efter närkamper var det Gävert som drev upp tempot i början av andra halvlek. Nästa mål gjordes av Tobbe, lika förvånad som målvakten och Anton. Tobbe slog nämligen ett inlägg som studsade framför foten på Anton och gick rätt upp i krysset. Anton var sedan nära ytterligare några gånger och Jocke sköt i stolpen. Femman kom efter kyligt spel i målområdet. Tobbe till Johan L och vidare till Jocke som nätade. Det var inte mycket som talade för KVA men de hade inte gett upp, särskilt inte deras duktigaste spelare som reducerade med ett hårt skott som Sterner var på men inte lyckades styra undan tillräckligt. Deras reduceringsmål ledde till en stunds övertag för KVA, men vi tappade aldrig kontrollen. Det blev stora ytor som vi var bäst på att utnyttja. Tobbe slog stolpe ut och strax därefter serverade han en passning till Johan L som dock touchade bollen för lite. Det var inte mycket kvar av matchen, men vi hann med ett mål till. Sterner slog en frispark från vårt målområde, Johan L tog emot en bit upp på deras planhalva, vände sig om och slog ett långskott i mål. När det äntligen blev seger mot KVA så slutade det alltså med så mycket som 6-1!