När man möter KVA är det alltid bortamatch eftersom alla deras matcher spelas på deras grusplan och med deras högljudda publik.

12 Viktor

13 Gävert

15 Matte

16 Fredrik

Vädret kunde ha varit bättre, visserligen sken solen men det blåste kallt. Det blev dock hett om öronen när KVA vaknade till liv i matchen, vilket dröjde några minuter. Jag förde statistik och konstaterade mot första halvlekens slut att det som skiljde lagen mest åt var att vi fick flest frisparkar och KVA fick flest inkast (insparkar från sidlinjerna).

Det närmaste vi kom mål i första halvleken var när Anton sköt i stolpen. Vår tidtagning larmade när 20 minuter hade gått, men domaren hade satt på sin klocka några sekunder för sent och lät spelet fortsätta. KVA slog då en lyra som hamnade mitt i solen för vår back, med misslyckad nedtagning som följd, och då var KVA på hugget och gjorde 1-0.

Skönt att slippa solen i ögonen resten av matchen. Vi lyfte vårt spel ett snäpp i andra halvlek. Kvitteringen kom vid en frispark som Viktor slog och Matte styrde in pu... förlåt, bollen i mål. En stund senare blev det hands på KVA i deras straffområde och kapten Johan satte straffen till 1-2.

Vi tyckte nog att vi hade hyfsat bra kontroll på matchen när det plötsligt strulade. En olycklig målvaktsretur hann inte bli bortrensad och vips så var en KVA-fot framme och kvitterade.

Fler mål blev det inte och vi var förstås besvikna över att ha tappat ledningen på ett så retligt sätt. Det har varit jämna matcher mot KVA varje gång. År 2004 förlorade vi första matchen med 2-3 och spelade oavgjort andra matchen, 3-3. Förra året förlorade vi båda matcherna med 1-2. Ska vi lyckas besegra dem i höst?