Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2005-07-30

Text och foto: Hjalmar Granath

Backstage

Bilden visar Folkets Park i Nävekvarn. Premiärspelningen för klubben Rock Road var i Nävekvarn på lördagskvällen. Ett av banden som skulle spela var Quarterpipe som jag hörde för första gången på Betonggalan.
 
Bilden visar scenens bakdörr utifrån. Quarterpipe hade lovat mig att få göra ett backstage-reportage. Dörren från scenen leder direkt utomhus, så jag fick hålla mig runtikring istället.
 
Bilden visar kiosken. Arrangemanget var komplett med försäljning av spisbara varor för både magar och öron. Tyvärr regnade det tidvis och då försökte förstås de flesta hålla sig under tak.
 
Bilden visar bandet och deras utrustning. Som det enda bandet från Nyköping var Quarterpipe ombedda att ta med sin utrustning och låta några av de andra använda delar av den innan Quarterpipe själva skulle spela.
 
Bilden visar bandet, som kollar scenen. Samlingen var kl 14 för att det skulle finnas gott om tid före kl 17 att ställa upp utrustningen och göra soundcheck. Arrangören skulle dock göra om belysningen innan mer bars upp på scenen.
 
Bilden visar bandet, som äter mellanmål. I väntan på belysningsarbetet fylldes energidepåerna på med mackor och dessutom...
 
Bilden visar bandet, som sitter runt ett bord. ...passade det att sitta ner en stund och skriva låtlista.
 
Bilden visar bandet, som bär utrustning. Halvvägs till scenen med utrustningen kom det delvis kontraorder – ett annat band hade också tagit med sig sin utrustning och därmed behövdes inte de tyngsta pjäserna.
 
Bilden visar bandet, som ställer upp sin utrustning. Bortåt kl 16 kunde uppställningen äntligen påbörjas. Vid det laget kändes det inte längre som att det var så gott om tid.
 
Bilden visar bandet, som kollar att de har ordning på sina saker. Det mesta kollades, men det gjordes ingen riktig soundcheck i detta läge eftersom det var ont om tid just då. Soundchecken skulle därför göras i pausen mellan banden istället.
 
Bilden visar bandet, som byter till likadana tröjor. Medan andra band spelade kunde Quarterpipe lyssna på dem och ta det lugnt ett par timmar. När det sedan närmade sig att spela själva blev det dags att ta på sig de rätta tröjorna.
 
Bilden visar scenen, med bandets medlemmar vända mot varandra. Kl 20 var det dags för Quarterpipe att göra sin soundcheck. Det tog bara några minuter och...
 
Bilden visar scenen, från sidan sett, medan bandet spelar. ...därefter kom deras spelning igång. Denna artikel innehåller inte någon recension, jag nämner bara att repertoaren har mer än fördubblats sedan Betonggalan och jag har fått fler favoritlåtar.
 
Bilden visar scenen, bakifrån sett, medan bandet spelar. Framför scenen syns publiken. Synd att regnet höll folk borta. Det hindrade dock inte Quarterpipe att ge järnet så att den lilla men entusiastiska publiken insisterade på en extra låt – som de givetvis fick.
 
Bilden visar bandet, som plockar ner sin utrustning. Kvart i nio var Quarterpipe klara och plockade då ner sin utrustning och lämnade plats åt nästa band. Varvade sedan ner genom att stanna ett tag och lyssna på de andra innan det begav sig hemåt.
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2005-10-27 En föreläsning på Träffen

Äldre artikel: 2005-07-09 Gokart 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?