Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2005-07-04

Text och foto: Hjalmar Granath

Fler bilder från Kanot-SM

Efter att ha haft Kanot-SM i Nyköping tycker jag att det blev lite tunt med bilder i SN, trots den fina utrustningen. För er som tycker mycket om att titta på bilder kommer mitt lilla bidrag här.
 
Min bildkavalkad börjar på landbacken, vid NKK-tältet på lördagen närmare bestämt. K4-besättningen kommer tillbaka efter att ha solat sig, jag menar värmt upp sig. Därefter blev det...
 
...taktiksnack och sedan...
 
...var det dags att steppa ut igen mellan kanoterna som låg i drivor. Främst i bild Ole Forsberg och bakom honom Jonas Persson, Emil Björnskär och Jörgen Westerlind.
 

Redan nu måste jag nog klargöra att detta inte blir ett komplett referat. Det vi får se i den här artikeln var det som kom inom räckhåll för min kompaktkamera. Ibland var det för mycket på samma gång inom räckhåll, men bilden blev ganska häftig.

 
 
Den första guldmedaljen för NKK togs solklart i dubbel bemärkelse av Michaela Jonsson i D14-klassens K1 2500m (bilden ovan togs efter ett varv).
 
Söndagen började som bekant med att K4-besättningen fick simma till bryggan. Jörgen Westerlind drabbades alltså av den här typen av dramatik varje dag av de tre SM-dagarna.
 
 
Bilden ovan: Oxelösunds K4 med (framifrån) Jonas Mindemark, Fredrik Belin, Sebastian Jakobsson och Jonas Fager.
 
Bilden nedan: De som satt i mitten nyss startar här i H18-klassens K2 200m och tar guld!
 
 
Dags för Nyköpingsherrarnas guld! Med Jörgen Westerlind som i bildserien till vänster startar på första sträckan av 4x200m, Royne Myrman och Emil Björnskär på mittensträckorna och Ole Forsberg (bilden nedan) i täten på sista sträckan.
 
 
Den avslutande K4 5000m blev en rysare. NKK hade framifrån Jörgen Westerlind, Per Andersson, Jonas Persson och Ole Forsberg. Vi ser striden om platserna 2-4 på ena varvet:
 
 
Strax därefter kom Oxelösundarna med (framifrån) Jonas Fager, Björn Lindberg, Niclas Hjortenmark och Jonas Mindemark:
 
 
Det blev ännu tätare mellan platserna 2-4 på nästa varv. Placeringarna höll sig dock ända in i mål:
 
 
Slut på bilder för den här gången – hoppas att tittstunden var trevlig.
 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2005-07-09 Gokart

Äldre artikel: 2005-07-01 Trosa stadslopp 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?