Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-06-02

Text och foto: Pekka Piiroinen

Huddinge borta

Den andra supporterresan gick till Huddinge och bortamötet mot Eldarna. Vi som åkte var övertygade om att detta skulle bli en lätt seger. Så humöret på resenärerna var på topp från start.Det var lite regn i luften som kändes oroväckande.

   
Klockan var 17:00 när alla var samlade.

Vi hann precis ut på motorvägen när Mats Boström ringer och säger att han glömt västarna ! Han var redan i Huddinge med laget.Så det var bara att vända vid Tystberga avfarten och åka till Oxelösund.

Äntligen framme för att packa in västarna

Det blev liksom lite ont om tid. Men vi tänkte som så att de kunde ju inte börja innan vi kom, för vi hade ju nummerlapparna (västarna).

Lennart och Mats som åkte med för första gången såg lite oroliga ut, skulle vi hinna ?

Det gick något (lite) över hastighetsbegränsningarna på vissa sträckor och vi hann i god tid så att förarna kunde presenteras med västarna på.

Segervissa supportrar riggar upp flaggan.

Matchen blev mycket dramatisk och spännande. Vi låg under med fyra poäng efter 9 heat (mest med 8 p efter 5 heat) Det såg ut som att Eldarna skulle vinna. Men det 10:e heatet blev en 5-1:a till Griparna och det stod 30-30, matchen stod och vägde.

Mats tar ett ordentligt snack med grabbarna inför avslutningen.Valle lyssnar intresserat !

Vilken avslutning vi bjöds på sedan ! Inför nomineringsheaten ledde vi med endast två poäng.Första heatet slutade 3-3 och i sista heatet skulle allt avgöras. Eldarnas två bästa mot Jörgen Hultgren(9p) och Robert Johansson(10p).De två Eldar förare hade kört starkt så här långt(8+11p).Vi Griparsupportrar hoppades på en ny 3-3 så att vi vann med de två poäng som vi ledde med. Eller i värsta fall kunde vi förlora med 4-2 och få med oss en pinne hem. Men oj vad vi blev chockade, Jörgen och Robban körde skiten ur Eldarförarna och vann heatet överlägset, kvällens säkraste 5-1:a. Vi skrek, hoppade och viftade med flaggor.Jag skrek mig hes och studsade omkring en bra stund. Tänk vilket härligt speedwaylag vi har !


Prisutdelningen ville vi ju se.

Det fanns många fina prestationer ikväll från många av våra förare.Det var så skönt att grabbarna körde som bäst när det verkligen behövdes. Just att det var så ovisst och så spännande gjorde att detta blev en upplevelse utöver det vanliga.


Mycket glada åkte vi hemåt.

Det var dramatik med resan (västarna) och dramatik i matchen, vi vann till slut med 51-45

Vädret var helt perfekt i Huddinge (det regnade i Nyköping) under kvällen.Nu väntar en hemmamatch mot Bysarna (9/6)innan vi drar till Avesta den 16:e Juni. Bussen avgår 15:45 från Copp Forum, häng med ! Med detta härliga lag kan vi vinna även i Avesta.Endast 100:- för en resa till dalarna för att se högklassig speedway, går det att motstå ?

 

   

 

 
 

Nyare artikel: 2005-06-09 Tredje raka segern

Äldre artikel: 2005-05-30 Ungdom: Blir det tjejspeedway tro? 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter