Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2005-04-07

Text och foto: Hjalmar Granath

Aktionskammaren

Förra veckan träffade jag Sara Eriksson, samordnare för ungdomsfullmäktige. Egentligen skulle jag bara ta del av ett kompendium från Open Space (diskussionsträffarna på Aktionskammaren), men Sara berättade massor om den övriga NU-verksamheten också. Nyfiken som jag är kunde jag ju inte låta bli att ställa följdfrågor om allt möjligt och Sara skämde bort mig genom att ta sig tid att svara på det mesta.

Idag besökte jag även Aktionskammaren för att vidga vyerna lite. Det är tack vare ett NU-initiativ som Aktionskammaren finns. Jag ringde i förväg och stämde träff eftersom det var ett tag sedan jag tillhörde den normala besöksåldern som är tonåren.

 
På väg till Aktionskammaren undrade jag om jag verkligen var på rätt väg, för jag såg bara Teater Sörmlands skylt långt ner på Behmbrogatan.
 
Vid närmare eftertanke kom jag ihåg att det är ju Teater Sörmland som har överenskommelse med kommunen om att driva Aktionskammaren och...
 
...på väg in på gården fanns skylten som skingrade alla tvivel.
 
Knallandes med en kamera är man inte direkt osynlig och när jag blev tillfrågad om syftet ville några linslusar få chansen att bli världsberömda och samtidigt göra Aktionskammarens entré lite fashionabel på bild.
 
Jag träffade sedan gänget som jobbar på Aktionskammaren. Mikaela, Elin och Carro (Robin saknas på bilden) berättade om sina roller och Aktionskammarens aktiviteter. Det finns även ett gårdsråd inom NU för aktiviteter och utformande.
 
Lokalerna inrymmer bl a ett kombinerat musikspelnings- och dansrum. Det används även utanför Aktionskammarens normala öppettider till en mindre kostnad för dem som bokar in sig.
 
Både förra veckan och denna gång fick jag ett hedervärt tillmötesgående av dem som har med NU att göra. Hoppas att jag kan bjussa tillbaks tillräckligt, genom att här uppmärksamma deras arbete.
 
Det var som sagt Teater Sörmland som drev Aktionskammaren och det var Sara Eriksson som var NU-samordnare när detta skrevs. Aktuell information finns på Aktionskammarens hemsida. Kontakta aktuell samordnare för mer information.

 


 
 
 

Nyare artikel: 2005-05-20 Betonggala

Äldre artikel: 2005-01-27 Varning för fetma 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?