Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2005-01-27

Text och foto: Pekka Piiroinen

Varning för fetma

Det pratas mycket om övervikt och till och med tvångsvård för de värst drabbade. Att breda ut sig och öka i storlek är ju annars något bra när det gäller företag och föreningar. Framgång mäts ju ofta i storlek, antal eller bra resultat.
 
Det kan ju vara antalet besökande på en hockeymatch, ett bra tabelläge eller god ekonomi. Eller är det fetma/övervikt som man inte bara mår bra av. Det går alltid att avläsa framgång på många olika sätt. Jag ser gärna att det sunda/nyttiga får mer utrymme.
 
5473
 
Det finns ännu tid till att börja bry sig om helheten. Att som ett nyårslöfte använda mer av sin tid/resurser till att få alla delar i en organisation i bättre form. Det bästa välmåendet får man när alla delar är i trim och alla intäkter förbrukas på ett sätt som kommer alla till del.

Fyra grader kallt och snö hindrar inte den envise att vara ute och jogga.

Som motionär vet jag, att om jag får i mig mycket kalorier så är det bara ut och jogga som är receptet. Jag är inte en förespråkare för bantning genom att minska kaloriintaget utan jag föredrar ökad rörlighet. Men det är klart att en sund mathållning med nyttig kost är en fördel. Att vara i god trim kan mätas på styrka, fart och uthållighet. Att komma i form gör man oftast genom en bra strategi och envist handlande. 

 


 
 
 

Nyare artikel: 2005-04-07 Aktionskammaren

Äldre artikel: 2005-01-03 Nyårslöfte 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?