Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-03-07

Text och foto: Pekka Piiroinen

Egen förening bildas

Nyköpings Speedwayklubb Griparna - så skall den nya oberoende föreningen heta. När NMS årsmöte skulle hållas hade det inkommit en motion om att speedwayen skulle gå sin egen väg. Cross och Enduro ville slå samman sina verksamheter och då blev det ju svårt att ha val för en huvudstyrelse för NMS.

   Valle hade skrivit motionen. Han ville ha arbetsro, inte inre stridigheter.

Det bildades en arbetsgrupp som snabbt skulle lösa de praktiska detaljerna så att den nya speedwayföreningen skulle kunna bildas och starta sin verksamhet.

  

Årsmötet fick ajourneras och ett nytt årsmöte blir om c:a tre veckor. Då går Griparna ur NMS och blir en egen förening med eget ekonomiansvar mm.

  

Mats Boström ser bakåt för sista gången. Nu är det framåt mot ett nytt spännande år med fokus på det sportsliga som gäller.


Den 12:e maj är det seriestart i allsvenskan och då skall allt vara klart för en riktig speedwayfest. Där Griparna själva skall driva verksamheten och ta ansvar för eventuella förluster eller vinster. Jag räknar med att speedwayen i Nyköping kommer att få ett ordentligt lyft i år. Så det är helt rätt tid att gå sin egen väg. Lycka till!

Jag återkommer med mer information om den nybildade föreningen inom kort. Det blir en ny styrelse, stadgar och verksamhetsplan. Så titta gärna in på denna portal då och då för det är viktiga händelser för speedwayen som är på gång.

 

 

 

 
 

Nyare artikel: 2005-03-29 På egna ben

Äldre artikel: 2005-02-17 Ingen alliansförening 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter