Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-02-17

Text och foto: Pekka Piiroinen

Ingen alliansförening

Det allmänna NMS mötet med alla tre sektionerna, Enduro, Cross och Speedway hade lockat över 60 deltagare.Den stora frågan var givetvis hur man skulle ställa sig till speedwaysektionens roll i NMS i framtiden.
 
   Huvudstyrelsen hade fått in en hel del frågor om ekonomi och stadgar.

Speedwaysektionen ville fortsätta att vara mer självständiga och ha en egen ekonomi som inte "drabbade" de andra sektionerna negativt. Med nuvarande organisation blev alla sektionerna solidariskt ansvariga om en sektion hade ett negativt resultat under flera år.
 
   Delar av speedwayfolket var aktiva i debatten.
 

Inläggen var många och diskussionen höll på i två timmar.Till slut enades man om att några representanter från varje sektion skulle samlas inom kort för att försöka hitta en bra lösning på problemet. Att bilda en alliansförening där varje sektion är en egen förening (en paraplyorganisation under NMS) hade både för och nackdelar. En av nackdelarna var att försäkringskostnaden ökade med hela 30.000:-. Fördelen var att varje sektion då rent juridiskt var ansvarig för sin egen ekonomi. Det är årsmöte den 7/3 och tills dess kanske "utredningsgruppen" kommit fram till något bra.

Det kommer att bli ett spännande speedwayår både på ovalen och i klubblokalen ser det ut som.


 

 

 
 

Nyare artikel: 2005-03-07 Egen förening bildas

Äldre artikel: 2005-01-17 Medlemsrusning 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter