Text och foto: Hjalmar Granath och Pekka Piiroinen

Frukost var beställd till kl 10, så vi hade en skön sovmorgon.

Vi var lite övertaliga, men vi hade en sjusovare med sömnunderskott som utan problem kunde sova gott i en bil.

Få se nu, vad står det om matchen i lokala tidningen?

Kl 12 var det dags att spela fotboll.

Tranås slog en straff så hårt att vår betongpelare varken vågade eller hann reagera.

Några andra matchsituationer innan...

...lagen tackade varandra och...

...vinnarna poserade.

Tranåssupportrarna hade svårt att få ihop ett fullt lag i början. De första fem minuterna var de bara fem utespelare. Vi hade däremot hela fyra avbytare och skulle trötta ut dom. Efter tio minuter fick hemmalaget en straff då Pontus tog bollen med båda händerna och det var inte han som var målvakt. Straffen satt stenhårt i krysset och 1-0 underläge var ett faktum. Strax därefter ökade Tranåsarna till 2-0 och det stod det också i paus.

I andra halvlek blev vårt spel bättre och reduceringen till 2-1 kom ganska tidigt och vi vädrade morgonluft. Men tio minuter från slutet blev det 3-1 och även 4-1 innan NH Support snyggade till siffrorna till 4-2. Närmare än så kom vi inte.

Tranås vann rättvist, då de var det bättre laget. Vi kanske underskattade motståndet då vi såg några av deras spelare vara ute sent på fredagskvällen. Men även om de var trötta och därmed sega i benen och huvudena så kämpade de otroligt bra.

Tranåsspelarna tackade domaren extra efter matchen! I Nyköpingslägret snackades det om "hemmadomare" och jag (Pekka, som dömde) jämfördes med hockeydomaren A. Fred som hade dömt hockeymatchen dagen innan mellan Tranås och NH. Men det var stor skillnad tycker jag. Fred "tappade" matchen och det blev ruffigt och stökigt. Jag tillät inget sådant och det kanske passade oss sämre, vad vet jag.

Hemmapubliken var förstås väldigt nöjd med segern.

Vi åkte tillbaka till campingen och badade där (Hättebaden).

Några hoppade snabbt i vattnet...

...och några hade modig hoppteknik.

Snygga badpojkar?

Nybadade målgörare – Jocke och Pontus.

Dags för hockeymatch igen.

Laget tackade klacken efter de framgångsrika matcherna.

Det blev bra sportsligt hockeyresultat och det var mysigt i Tranås (det hade vi tyckt även om NH inte hade vunnit) och vi kommer gärna tillbaka på fler såna cuper. Tänk om Oskarshamn och NH deltar på nästa års cup, då kan Moore Support också vara med!

Nyare artikel: 2004-08-30 Sista matchen i korpen

Äldre artikel: 2004-08-29 Stiga Cup dag 1