Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kvikk Årre
 

Program


  
Senaste uppdatering:
2009-03-07


  Aktiviteter
    Kalender
  Priser
  Boka stuga och måltider
  Boka resa
  Tips inför resa
    Mobiltäckning
    Matsäck för tågresa
    Vandra vidare...


Kamajokk

 


Till kvikkmeny


Aktiviteter
 

Våra aktivitetsveckor i Årrenjarka börjar tisdag lunch och avslutas måndag middag påföljande vecka. Reser man med tåg från Stockholm innebär det avfärd måndag kväll och hemkomst tisdag påföljande vecka.

Anmälan för deltagande i en Årrenjarkavecka

Man kontaktar först den fjällvärd som är huvudansvarig för respektive vecka (se Kalender). Fjällvärden kan ge er svar på alla frågor.

Dagliga rutiner


7:30 Lätt gymnastik för morgonpigga.

8:00 Frukost i matsalen, där du samtidigt gör ditt lunchpaket.

9:30 Start för vandringsturer.

16:00 Bastun är uppvärmd. En vedeldad flytande husbåtsbastu når man efter en kortare roddtur. Att basta flytande, titta ner på sjöbotten genom springorna i golvet, lyfta blicken och titta på vackra fjäll, ta sig ett dopp och sedan in och värma sig igen är vederkvickande för både kropp och själ.

18:00 Middagen serveras. Det är fjällbyns värdinna Gun som själv svarar för måltiderna. Vi får njuta traktens egna råvaror, ren, älg, forell, mandelpotatis, lingon med mera.

Välkomna till bords!

Visst "vattnas det i munnen" när man studerar följande exempel på vilka läckerheter Gun och hennes medhjälpare i Fjällbyns restaurangkök dukar fram för vandrare och andra matglada gäster vid middagsdags.

 

Meny 1

Carpaccio på gravat reninnanlår, lingonvinaigrette

Fjällröding med dillsås och mandelpotatis

 

Meny 2

Gravlaxröra med löjrom på tunnbröd

Älgköttsoppa med klimp

 

Meny 3

Suovas, bräckt lättrökt renstek med svampsås och pressad potatis

Tjinuskisås med frusna lingon och vispgrädde

 

Meny 4

Renstek med smörsvängda rotfrukter, svampsås, potatis

Varma hjortron med glass

 

Hördes en suck av vällust?

19:00 Samling i Föreningsgården. Vi går igenom morgondagens vandringsturer och andra aktiviteter.

Gården är alltid öppen för sällskaplig samvaro. I köket kan man laga till en kopp kaffe. Vissa kvällar erbjuds föreläsningar om samernas liv, bildvisning från fjällvärlden med mera. Under temaveckor dansar vi line- respektive squaredans.

 

Kalender 2009

Årrenjarka och Sarek i glödande höstfärger! Följer du med?

Aktiviteter: Vandring, valfritt kortare eller längre turer med ledare erbjuds varje dag.
Kvällarna: Linedans och samvaro i Saggatgården. Linedanser förekommer omväxlande på olika nivåer för seniorer.

Vecka 35 (vandra, måla, skriva, fotografera)

För resa med flyg + buss: tisdag 25 augusti - måndag 31 augusti.

För tågresenärer avresa med nattåg måndag 24 augusti och hemkomst tisdag 1 september.

Vecka 36 (vandra, Linedance)

För resa med flyg + buss: tisdag 1 september - måndag 7 september.

För tågresenärer avresa med nattåg måndag 31 augusti och hemkomst tisdag 8 september.

Vid anmälan: Ange adress, telefon och om du väljer att resa med flyg eller tåg.

Preliminär anmälan senast 1 april 2009 till:

Ebba Carlquist, 08 – 766 28 93, ebba.carlquist@telia.com

Kerstin Falkner Runow, 08 - 35 86 71, kerstin@runow.nu

Priser: Se nedan (under Priser 2009). Exakta prisuppgifter lämnas senare till dem som preliminäranmält sig (när priser och avgångstider är fastställda).

   

Till kvikkmeny


Priser 2009

RESA med flyg eller tåg.
Flyg till Gällivare + buss via Jokkmokk till Årrenjarka beställs genom ledarna. Flygbolagets priser är inte fastställda ännu men inklusive bussturer hamnar vi på cirka 3000 kronor.
Tåg till Murjek + buss via Jokkmokk till Årrenjarka beställs av resenären själv på grund av kraftigt varierande priser på SJ.

Nedanstående priser är nedsatta med 15% och gäller för medlemmar i Kvikkjokk Årrenjarka Vänförening. Medlemsavgift 150 kronor betalas före avresan på Pg 377101-1. Uppge avsändare på avin!

LOGI i dubbelrum.
Liten stuga utan WC och med kallt vatten 1495 kr/person för 6 dygn. Servicehus med WC, varmvatten och dusch finns strax intill.
Modern stuga med två eller tre dubbelrum, allrum med kök, öppen spis, dusch och bastu 2499 kr/ person för 6 dygn. Baserat på två i varje sovrum. Tillägg för enkelrum 600 kronor.

Lakan och handduk går att hyra 150 kr/ bädd.
Butik, vanlig bastu och bastuflotte på området.

MÅLTIDER
Helpension 2475 kr/person för 6 dygn (frukost, lunchpaket och middag + middag ankomstdagen samt frukost och lunchpaket avresedagen).
Endast middagar (6 st) 1380 kr/person för 6 dygn. Ni lagar då frukost själva.
Endast middagar + lunch/middag ankomst- och avresedagen 1510 kr.
 

Till kvikkmeny



Boka stuga och måltider
 

Den enskilde kontaktar själv Fjällbyn för att boka rum, mat och övriga önskemål.
 

  

Välkommen att kontakta Årrenjarka Fjällby!

Telefon 0971-230 18

e-post info@arrenjarka.com

 

Till kvikkmeny



Boka resa

Tåg eller flyg till Årrenjarka (inkl buss sista biten) kan bokas hos SN-resor. Den enskilde kontaktar själv resebyrån.

   Telefon 0971-582 22
info@snr.se

 


Till kvikkmeny


Tips inför resa

Mobiltäckning

Om du tar mobilen med dig upp till de nejder (Årrenjarka t ex) som vi håller oss till under den period på året som vi ägnar åt fysisk och social uppbyggnad, då ska du veta att det är bara Telia som har täckning där för den som vill kontakta yttervärlden.


Till kvikkmeny



Tips inför resa

Matsäck för tågresa

Det brukar finnas serveringsvagn på tåget men det är ofta trångt och urvalet är begränsat. Det är därför lämpligt att man tar med sig en rejäl matsäck inklusive dryck inför tågresa. Matsäcken bör inkludera frukost på tisdagsmorgonen när vi kommer fram till Murjek. Där kan vi äta frukost i avvaktan på busstransporten. Lunch serveras första dagen vid ankomsten.
 

Till kvikkmeny


Tips inför resa

Vandra vidare...

En vandring på någon av våra leder i Årrenjarka med omnejd kan bjuda på många variationer både ifråga om längd och svårighetsgrad. Väljer du någon av de mest närbelägna lederna så kan du vara tillbaka igen efter 1½-2 timmar. Ger du dig iväg lite längre bort så får du räkna med 3-5 timmars vandring. Och söker du en mer strapatsrik utmaning får du räkna med 8-9 timmar "på luffen". Ingår det dessutom en transport för att nå startpunkten, ja, då handlar det om obestämd "övertid". Men allt beror givetvis på väder och vind, på tempo, på medvandrare, på rastande m m — och på utrustning!

Vissa saker är oundgängliga, andra kan vara mindre viktiga (ett och annat t o m onödigt). Här ska vi försöka oss på en ganska allmängiltig förteckning på vad du kan behöva för att känna dig någorlunda förberedd när du ger dig in i den fjällvärld som du möter i Årrenjarka med omnejd.

 
Ryggsäcken är en oundgänglig följeslagare. Modeller och storlekar varierar, och väger från cirka 2000 till över 4500 gram. Ju tåligare dess bättre, regn och törnar frestar på.
 
Går man i grupp ska någon/några ta med sig plåster, salva, elastisk binda, medel mot mygg, näsduk, handduk, toapapper, plastpåsar, snöre eller rem.
 

 

En mobiltelefon (bara Telia gäller här), karta, kompass, kikare, (video)kamera hör också till det som inte alla i gruppen behöver ta med. En kniv, ett s k multiverktyg i "fickformat", eventuellt en liten handsåg för utifall terrängen är svårforcerad. Tändstickor eller tändare och en visselpipa är också bra att ha.

När det gäller det lekamliga bör du ha en tålig termos, en kåsa eller en praktisk vikmugg. Tillhörande kaffe/te/choklad/soppa, några smörgåsar, vatten, frukt i proportion till dagsetappens längd.

 

Vandringsstavarna har kommit för att stanna. Vänföreningen tillhandahåller skidstavsvarianten, men om du föredrar egna stavar så bör de vara ungefär 50 cm kortare än din egen längd.

 

Oömma kläder som skyddar mot vind samt någonting som tål regn (dock inte paraply) och gärna något på huvudet. Bylta inte på dig för mycket, det känns bara jobbigt. Kängor eller stövlar som ger stadga åt fötterna — gympadojor är lätta och smidiga men otillräckliga när man ställs inför våta eller leriga terrängförhållanden.

 

Ja, det blev en diger förteckning. Ändå fattas kanske ett och annat. Och, som sagt, mycket är snarare en "gruppangelägenhet" än en privatsak. Mycket är en fråga om anpassning till rådande förhållanden.

 

Det viktigaste har jag sparat till sist — det goda humöret och samarbetsförmågan — det bör alla i gruppen bära med sig!

Kanske i kombination med lite poesi, ett munspel, eller bara lite sång...




Till kvikkmeny

  

 

 
 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?