Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2007-01-14

Text och foto: Pekka Piiroinen

Ny säsong 2007

Då var det dags att börja skriva lite kring 2007 års säsong för Griparna speedway. Den största nyheten är givetvis att vi har ett samarbetsavtal med Bajen speedway i år. Mer om detta kan jag återkomma till senare under våren. Då bl.a. om de bussresor som kommer att ordnas till Bajens hemmamatcher i elitserien. Idag när stormen yr för fullt tänkte jag skriva lite om hur det ser ut kring anläggningen och lite kring när vi kan se förarna. De nya o de från förra säsongen, på träning innan den viktiga hemmapremiären mot Vargarna den 3 maj.
 
Ingen snö så långt ögat kan se.
 
Det är hård blåst idag och presenningarna har svårt att vara på plats på de balar som användes vid Bilspeedwayen som blev säsongsavslutningen på Svansta 2006.
 
Även vissa skyltar får känna på vinden.
 
Det ser inte så bra ut inne på innerplan heller. Det finns massor med material o grus som är blött och surt ner på djupet.
 
Lite övergivet är det allt så här i januari.
 
Den här kommer väl till användning när det ska bli dags att göra banan i ordning för speedway.
 
I år kommer vi att ha två nya traktorer, en som är stationär och en som bara är inhyrd vid tävlingarna. Det kommer ju att bli en hel del att fixa innan premiären med traktorerna. Sedan tror jag att det kommer en si sådär 1.000 personer för att se när vi vinner över Vargarna i premiären. För om sanningen ska fram så har inte Vargarna ett lag som räcker till att vara med i toppen av tabellen. Där kommer givetvis Griparna vara och sedan tror jag mycket på Solkatterna (Karlstad). Nykomlingarna har ett starkt lag med bl.a. Kauko Nieminen, Daniel Nermark och Stefan Dannö som toppar. Sedan har vi givetvis Lejonen från Gislaved och Valsarna från Hagfors som kommer att kriga om de tre slutspelsplatserna. Resten av lagen får slåss om att inte åka ner i div 1. Kanske inte Örnarna som med lite flyt kan ta en topp 3 placering.
 
Vår egen trupp som består av en blandning gammalt och nytt, svenskt och utländskt, kommer att bli ett topplag. Med hjälp av Bajen så kan vi farma in mycket bra förare. Det kommer att finnas tre tillfällen att se vårat lag innan den 3 maj. Först är det träningslägret i Malmö i början av april, sedan är det Vetlanda cup i mitten av april och till slut så är det Percy cup på Gubbängen den 24 april. Den sista "träningen" (24 april) på Gubbis är nog en ren uttagning inför matchen mot Vargarna. Givetvis kommer jag att bevaka dessa tre evenemang och även rapportera om nyheter kring truppen efterhand. Men för tillfället finns det inte så mycket mer att säga om truppen.
   

 

 
 

Nyare artikel: 2007-02-07 Första mötet för i år

Äldre artikel: 2006-10-06 Summering av förarinsatser 2006 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter