Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2006-08-31

Text och foto: Pekka Piiroinen

Dramatik ända till slutet

Sista matchen och vi hade avgörandet i egna händer om vi slog Valsarna. Det skulle bli en händelserik och dramatisk match visade det sig.
     
Valsarna hade med sig en högljudd hejarklack.
 
Allt var klart från depån.
 
Kauko hade vässat motorn.
 
Första heatet är på gång.
 
Hultgren och Jesper fixar en 4-2:a efter första och vi vinner reservheatet med 5-1 och leder med 9-3 efter två heat. 6p försprång står sig tills 7:de heatet då båda våra förare faller och Valsarna vinner heatet med 5-0!! Men våra förare åker bra i fortsättningen tills det olyckliga 13:de heatet. Då har vi en klar 5-1:a på gång men så kör en valsförare på en av de våra och vi väntar på att han ska bli utesluten. Men domaren dömer våran förare som vållande, helt otroligt. Istället för en femetta så blir det en 3-2:a då även deras förare faller efter omstarten. Här avgjordes matchen, hade vi fått 5-1 där så hade vi vunnit matchen. Det är bara att räkna av 3p från Valsarna och lägga på tre till oss så blir resultatet 47-46 till vår favör. Vi blev helt enkelt bestulna på segern.
 
Tveksamma domslut av domaren, förstörde våra segermöjligheter.

Att skylla förlusten på otur och domare är ju klassiskt. Men denna gång hade vi garanterat inte marginalerna på vår sida. Så det kändes bittert en lååång stund efter matchen.

Kauko är inte bara viktig ute på banan, han hjälper gärna sina lagkompisar med att fixa o reparera.

   

Vi förlorar till slut med 49-44 och jag väntade länge på resultatet från Avesta. Om Dalakraft vann över Getingarna så klarade vi allsvenskt kontrakt. Dalakraft gjorde sin plikt och vann med 53-42. Så vi klarade oss kvar och Valsarna kom till slutspel om en plats till elitserien. Med facit i hand så var resultatet bra för både oss och Valsarna. Inget ont om Valsarna, de gjorde en bra match. Det är bara synd att en domartabbe skall avgöra en så här viktig match.

Nu tar vi nya tag inför nästa säsong. Jag ska också skriva en summering och lite om våra förares insatser under säsongen. Den artikeln kommer inom kort.

 

 

 
 

Nyare artikel: 2006-09-12 Möte om nya aktiviteter

Äldre artikel: 2006-08-17 Skön seger 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter