Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-06-17

Text och foto: Pekka Piiroinen

Knapp förlust

En olycklig start och lite otur gjorde att vi förlorade mycket knappt bortamötet mot Dalakraft med 49-47.
   
Sista rasten innan vi är framme.

   

Vi var fyra tappra supportrar som åkte till Avesta för att följa vårat kära lag i deras tredje bortamatch. Det var över 20 mil att åka men humöret var på topp.

Det fanns redan några fler ditresta supportrar.


Matchen var viktig för båda lagen. För Om vi vann skulle vi inta tredjeplatsen i tabellen och Dalakraft halka ner till 7:de plats.

Mats Boström är ute och peppar grabbarna efter presentationen.

De första heaten skulle bli mycket avgörande.

Första heatet börjar med att Benny får motorstopp i starten, och Robert Lönnblom får kämpa ensam.

Det blir en 5-1 till Dalakraft och strulet fortsätter.I Andra heatet (Reservförarheat) åker Johan Engman in i tapen och vi får åka med endast en förare.Det blir ytterligare en 5-1 till Dalakraft. 10-2 efter två heat! Sedan kör vi en 3-3 :a och ställningen är 13-5.

Det fylldes på med mycket vatten efter tredje heatet.

Man undrade vad de höll på med , det såg mycket halt ut på banan.Mats inspekterade och klagade på underlaget. Det blev en lång paus för att banan skulle torka upp något.

Se där, Antonio Lindbäck i publiken.

Efter 10 heat ligger vi under med 31-29  men efter paussen kör vi upp oss till en ledning med 38-34 och vi supportrar får segervittring.

Mycket att meka med i paussen efter 10:de heatet.

Men tyvärr fastnar segervrålet i halsen när Dalakraft kör två 5-1:or i 13:de och  14:de heatet.Nu ligger vi under med 4p inför nomineringsheaten.När vi sedan förlorar 15:de med 4-2 är Dalkrafts seger klar. Även om vi snyggar till siffrorna med en avslutande 5-1:a så känns det bittert att ha förlorat. Jag tycker att vi var värda minst en poäng i denna jämna kamp.Det blev en tung hemresa.

Vi stannade till i Enköping för att äta och besvikelsen hade ännu inte släppt.

Nu ramlade vi ner till 6:e plats i tabellen, där nu fyra lag slåss om tredjeplatsen. Det är fyra lag som ligger på 6p. Valsarna, Dalakraft, Getingarna och Griparna. Nu möter vi Getingarna hemma på torsdag och då skulle en seger föra oss uppåt i tabellen, där vi hör hemma. Hoppas att Robert Johansson är tillbaka då, för han saknades i kväll.

 

 

 
 

Nyare artikel: 2005-06-23 En härlig seger

Äldre artikel: 2005-06-09 Tredje raka segern 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter