Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
   
   

   
  2013-11-22

  Text: Hjalmar Granath

  Bortom horisonten

  Resultatet av politiken som Enhet bedriver kan föreställas i horisonten eftersom deras politik är realistisk. Jag tänker ibland utanför den boxen och skriver om önskemål och idéer som vissa läsare kanske tycker är orealistiska i nuläget. Så långt håller jag faktiskt med, men i framtiden (vid horisonten) tror jag förstås att de inte längre är orealistiska. Ändå känner jag ängslan för att mina artiklar inte uppfattas som trovärdiga. Den känslan förstärks av att när jag läser andras idéer så tycker jag inte att alla står med båda fötterna på jorden. Rimligtvis tycker andra på motsvarande sätt om mig.

  När jag försöker rannsaka mig själv så är min fråga om jag har alla hästar hemma. Som exempel skrev jag i föregående artikel om att bota hela människosläktet, trots att jag är medveten om svårigheten redan i sekulariserade demokratier. Att sedan hantera alla religioner, diktaturer och andra patriarkaliska strukturer — jag kan inte föreställa mig hur det skulle gå till. Men jag vägrar se det som omöjligt och jag hoppas att det inte måste föregås av en global katastrof för mänskligheten. Som sagt, frågan är om jag har alla hästar hemma när jag tänker så.

  Hur som helst, låt oss börja med någonting åt rätt håll på nationell nivå för att bli förebild. Jag föreslår att vi startar resan mot horisonten med Enhets nuvarande politik. Ju närmare horisonten vi kommer desto fler ser bortom horisonten.

   

   
   
  Huvudsidans artiklar
   

  Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter