Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
   
   

   
  2013-10-14

  Text: Hjalmar Granath

  När man har vaknat

  (Att vakna = genomskåda samhällets systemfel)

   

  De som har vaknat tycker nästan likadant om samhället och vill ha ungefär samma förändringar. Några drar ändå åt egna håll med enstaka hjärtefrågor som avviker. Om man verkligen vill uppnå radikala förändringar får man kompromissa med såna hjärtefrågor i början. Innan förändringarna ens kan föreslås i beslutande instanser behöver fler bli väckta, av dem som redan är vakna. Det görs bäst genom att samla alla vakna. En slags kraftsamling som syns och hörs. Dels är chansen större att nå fram (än med små grupperingar), dels är det mer förtroendeingivande för dem som håller på att vakna.

   

  Frågan är var de vakna ska samlas. Inte i små byar här och där. Att bilda en ny nation vore tilltalande, men jag ser inte det som praktiskt genomförbart. Den enda framkomliga väg jag ser är den normala politiska vägen på nationell nivå. Och jag ser bara ett vaket parti i Sverige med potential att vara samlingsplatsen — Enhet.

   

  Vakna personer som "kommit ut" har inte alltid hört talas om Enhet. Som nyvaken kan man känna sig ensam och fokuserar kanske på att samla sina egna tankar i stället för att leta tillräckligt efter likasinnade. Det är nog då man formulerar sina hjärtefrågor och sedan försöker man väcka sin närmaste omgivning. Om man har lagt mycket krut på sitt tänk så finns risk för att man inte vill släppa något av det. Jag tycker det är bättre att kompromissa (lite) för att uppnå politisk styrka. När man kommer till riksdagen kan man ta upp hjärtefrågorna igen.

   

  Har du tittat närmare på Enhets politik? Måhända har dina hjärtefrågor redan tagits upp!

   

   
   
  Huvudsidans artiklar
   

  Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter