Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Kåserier
 
 

 
2010-11-23

Text och foto: Hjalmar Granath

Målkameror

Förra hösten saknade jag målkameror vid två tillfällen. Nyköpings Hockeys A-lag hade tveksamma ramträffar (eventuellt inre ramdelar) mot både Arlanda och Trångsund. Dagen efter Trångsundsmatchen gjorde jag en pudel. Dessutom bestämde jag mig då för att skaffa målkameror.

I början hade jag ena kameran bakom mål i stora hallen, men det var inte tillräckligt bra perspektiv för bevisföring. Båda målkamerorna monterades sedan längs med mållinjerna, på pelare i Rosvalla (bilden) respektive hängandes i Sporthallens tak.

Under resten av förra hockeysäsongen blev det bara förtydligande repriser på otvivelaktiga mål, inga behov av bevis. Jag kunde dock bevisa ett mål i innebandy, som Onyx gjorde mot Hässelby. Inte ens skytten såg att bollen var inne!

Många tittare var nog nöjda med målkamerorna, men båda var faktiskt defekta. Jag lämnade in dem för garantireparation, men de gick inte att laga. Modellen var utgången och det saknades lämplig efterföljare, så jag reklamerade dem och blev därför utan målkameror inför den här säsongen. Jag hade fortfarande ingen ersättare när NH fick tveksam ramträff mot Visby Roma.

I slutet av oktober köpte jag en ny kamera för att kolla om den levde upp till mina förväntningar som målkamera. Det gjorde den! För någon vecka sedan köpte jag en till. Redan under den gångna helgen blev det behov av bevis igen, i en J18-match denna gång. Äntligen kunde jag bevisa ett bortdömt mål i hockey!


 


 
 
 

Nyare artikel: 2011-01-30 Bildextra från Gästabudsbollen

Äldre artikel: 2010-04-17 Kajakcross, inget för torrbollar 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?