Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Onyx Innebandy
 
 

 
2010-04-05

Text: Jonas Olsson

Distriktslags-SM igen

8-11 april avgörs Distriktslags-SM för 17-åringar. Turneringen är ett jättearrangemang som spelas i fem hallar i Nyköping/Oxelösund, varav tre under samma tak i Rosvalla Event Center.

Turneringen i sig är mycket stor i Innebandysverige. Det är här framtidens innebandystjärnor får första chansen att visa upp sig och turneringen bevakas flitigt av såväl förbundskaptener för U19-landslagen och av representanter för elitlagen på herr- och damsidan. Det finns även ett småsyskon i form av 15-åringarnas SM, som avgörs i början av januari varje år. 17-åringarnas SM avgörs alltid i början av april. Turneringarna brukar vandra runt i landet och arrangemangen avgörs alltid två-tre år på raken på samma ort. Detta är som bekant andra, och sista året, som det avgörs i Nyköping/Oxelösund.

Samtliga landets distrikt, med något enstaka undantag, brukar alltid ställa upp i de här turneringarna. Av tradition så är det landets klart största distrikt, Stockholm, som brukar dominera när det gäller att plocka hem medaljer. Södermanland har genom åren, sedan turneringarna startade i början av 90-talet, lyckats tagit tre bronsmedaljer. På senare år så har Södermanland lyckats allt bättre och brukar numera gå vidare från gruppspelen.

I årets upplaga av turneringen så är det tyvärr glest med Onyxspelare. I Damjuniorlaget finns ingen med lokal anknytning, utan truppen har en nästan total Södertäljedominans. I Herrjuniortruppen är det större spridning på klubbtillhörigheterna och här återfinner vi två Onyxspelare, forwarden Viktor Palm och backen Albin Carlsson. Vi får glädjas åt att det är i alla fall två spelare fler än förra året, då faktiskt ingen Onyxspelare var uttagen i någon av de båda trupperna. Många duktiga lokala förmågor finns dock i yngre årgångar, så framtiden ser ljus ut kommande säsonger.

Palm började säsongen i division 3, men gjorde debut 28 november i division 1 och har under våren fått alltmer speltid där och slutade på tre gjorda mål. Carlsson har tränat en del med H1-laget, men har i övrigt huserat i Onyx U-lag och HJ-lag. Som så kallad reserv på hemmaplan finns även målvakten Andreas Granlöf, vilket i praktiken betyder tredjemålvakt.

 


Albin Carlsson

 


Andreas Granlöf

 


Viktor Palm

 

Foto: svensktskolfoto.se (tillstånd och källa: onyxinnebandy.se)

 


De två ordinarie spelarna har fått svara på lite frågor:

  Albin Carlsson Viktor Palm
Längd 188 188
Vikt 83,5 80
Sysselsättning Teknik på Gripenskolan Pluggar Barn och fritids programmet på Tessin
Position Back / Center Forward
Klubba Zone Greed 1,5 Curve Fatpipe Bow 28
Fattning Left Left
Moderklubb IBK Bulldogs (reds anm: IBK Oxelösund) FK Stigen (reds anm: en förening som aldrig kom igång med seriespel, men som hade verksamhet i Stigtomta)
Vad tror du om Södermanlands chanser i SM?
Hur går det tror du?
Vi har ett riktigt bra lag som många kommer underskatta och jag tror att vi kommer överraska. Visst vi har fått en väldigt svår grupp och får väl kanske räknas som lite "underdogs", men vi har hög potential och jag tror absolut att vi kan gå långt, det visade ju Sörmland P-15 förra året när man bland annat slog Stockholm.
Vi skräller och går hela vägen. SM-guld!
Hur har ni laddat upp? Massa träningar och 5 träningsmatcher där vi är obesegrade. Vi har spelat 5 träningsmatcher och tränat rätt mycket i några månader. Motståndet har varit Strängnäs, Torshälla, Östergötland, Västmanland och Onyx. Vi har gått obesegrade i alla matcher och det har gett bra självförtroende och en skön känsla i gruppen inför SM.
Har du spelat i något distriktslag tidigare? Nopp. Nej, det har jag inte gjort. Så det känns grymt att få spela distrikts SM på hemmaplan!
Hur nöjd är du med din säsong i Onyx? Sådär, hade hoppats att spela bättre än vad jag gjort. Jag är nöjd. Roligt att få komma upp och känna på A-lags spel, det har jag verkligen utvecklats av.
Din personliga målsättning inför kommande säsong? Ta en plats i H1 och utvecklas så mycket som möjligt. Att kriga till mig en ordinarie plats i Onyx A-lag och att fortsätta utvecklas som innebandyspelare.
Kommer du att spela DM-slutspelet 24-25/4 för Onyx HJ-lag? Japps. Ja, det kommer jag göra.
Vad tror du om chanserna där? Vi kommer ta hem guldet så klart! Jag tror, eller jag vet rättare sagt att om vi spelar vår bästa innebandy så tar vi DM-guld. Men det gäller att alla är taggade och att hela laget gör riktigt bra matcher, för motståndet är bra.

 


 
 
 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Ful design — vem bryr sig?