Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2008-10-01

Text och foto: Pekka Piiroinen

Lejonen svenska mästare

Jag och två till speedwaytokiga supportar tänkte avsluta säsongen med att se en sista match "live" och vad passade då bäst om inte andra SM-finalmatchen i Gislaved mellan Lejonen och Vetlanda. Nu hade ju Lejonen vunnit bortamatchen och utgången var given, Lejonen skulle bli svenska mästare. Men allt kan ju hända i speedway, så lite spänning fanns det allt.
 
 
Men när Lejonen vann de två första heaten med 5-1 så var den spänningen över. Så resten av kvällen blev en defilering mot guldfesten. För hemmasupportrar och sponsorer var det givetvis en stor händelse att hemmalaget nu är Svenska Mästare.
 
 
Det hade kommit massor med folk, nästan 7.500, givetvis nytt publikrekord! Att arrangera en så stor tävling för nykomlingarna Lejonen var stort. Allt var väl inte helt perfekt, det blev lite väl trångt på ståplats och det var svårt att se vad som hände på banan i den trängseln. Jag hoppas att det kommer fler läktare i framtiden, för jag har har tänkt att komma tillbaka till Gislaved.
 
 

Lejonen vann alltså både borta- och hemmamatchen överlägset. Så alla fyrverkerierna var helt i sin ordning för att fira de värdiga svenska mästarna Lejonen.

En sak till som var lite jobbigt, det tog en timma att komma ut från bilparkeringen! Här skulle det behövas en utfart till! Vi får se vad som hänt tills jag kommer åter för att se högkvalitets speedway i Gislaved. Nu är det silly season fram till april. Så visst var det värt alla strapatser att avsluta säsongen i Gislaved.

                 

 

 
 

Nyare artikel: 2008-10-28 Möte i mörkret!

Äldre artikel: 2008-09-29 Ungdom: Träning 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter