Nyköpings Hockey

2007-10-11

Text och foto: Pekka Piiroinen

NH-spelare i Linden

Återigen dags att följa upp några juniorspelares fortsatta utveckling i andra lag än NH. Liknande reportage gjordes 2005, då med "Q" och Viktor i huvudrollerna. Denna gång är det Kim Ericson, Johan Sjöberg och Jesper Andersson som har flyttat till Eskilstuna och spelar med Linden i div 1. Så jag och Hjalmar åkte till Eskilstuna igår och såg matchen mellan Linden och Team Uppsala. Till att börja med överraskades vi av vem som var domare för matchen!

Ulf Rådbjer, som har haft en knäskada en tid och behövde matchträning innan han åter börjar döma i Elitserien om en månad. Han trivdes bra på isen och tyckte det var kul att döma även på denna nivå.

Det kom en del publik för att se denna spännande div 1 match, 262 betalande.

Kim hade nr 11, Jesper hade nr 13 och...

...Johan hade nr 15. Här har han just assisterat till 1-0.

Linden började bra och tog ledningen efter 3:28 men sedan rasade spelet ihop totalt i den perioden. Det såg riktigt illa ut och Uppsala gjorde tre mål, innan slutsignalen för perioden räddade Linden från ännu fler baklängesmål.

Tränare Mattias Karlin och hjälptränare Ulf Sundström hade en hel del att fundera på efter första perioden.

Det visade sig att vi hade att göra med ett ledarteam som var aktiva i sin coaching. De ville vinna matchen och använde materialet till det yttersta.

I andra perioden gick man ner på två femmor för att öka tempot och få kontakt i målprotokollet. Det innebar att...

...Johan i första hand användes som tekningsspecialist och att Kim tyvärr inte fick mer speltid.

Taktiken var lyckosam och Linden vann andra perioden med 1-0 och skottstatistiken med 12-5. Men i tredje gjorde Uppsala 2-4 och uppförsbacken blev ännu större. Men så länge det fanns tid kvar så gjordes det mer taktiska drag...

...för med två minuter kvar tog Linden timeout och...
...tog ut målvakten.

Taktiken höll på att gå hem, för Linden reducerade till 3-4 och det fanns fortfarande 44 sekunder kvar att kvittera på. Nu lyckades inte det utan Uppsala vann, inte helt rättvist men det är ju målen som räknas. Jag tycker att Linden hade många fler målchanser och var det bättre laget. De vann skotten med 33-17 och borde givetvis ha vunnit matchen. Ineffektivitet framåt och slarv bakåt är ju inga vinnarrecept precis.

Hur gick det för "våra" grabbar då? Jo, Jesper var riktigt bra, dock utan att göra mål denna kväll. Han fick mycket istid, vilket var rätt. Ulf Rådbjer tyckte att han var bäst på plan idag! Kim gjorde inte sin bästa match precis, han spelade bara den första perioden innan han ställdes över. Kim kan betydligt bättre än det han visade ikväll! Johan är duktig tekare (vann 11 och förlorade 7 i denna match). Han ligger just nu på tredje plats som tekare i div 1C med en tekningsprocent på 62%. Johan har 6 assist men ännu inga mål gjorda på de första 6 matcherna.

Det är inte så lätt att ta steget från junior- till seniorhockey, det märks. Jag tror ändå att spel på denna nivå utvecklar grabbarna i rätt riktning och att vi får se någon av dom i NH:s A-lag om något år.

Nyare artikel: 2008-02-12 Minskad kraft och sämre väg

Äldre artikel: 2007-09-25 Hur jag som medlem ser på NH