Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2007-08-29

Text och foto: Pekka Piiroinen

Seriefinalen i div 1

Det var dags för de två bästa lagen i div 1 att mötas i sista omgången, Filbyterna från Linköping och Team Kumla Promotion. I Filbyterna har vi ju några bekanta förare som kört för oss Gripar. Så det var intressant att se hur de skötte sig mot det bästa motstånd man kan få i div 1.
 

Benny Johansson
Fredrik Johansson
 

Johan Engman
Sören Östergren
 
Grabbarna fick verkligen känna på lite hårdare motstånd och gjorde det bra. Benny fick ihop 8p, Fredrik 7+1p och Johan 8p. Sören körde bara ett heat utan framgång. Filbytarna har gjort en mycket bra säsong och blev tvåa i serien. Självklart hoppas jag att Filbyterna gör en ordentlig satsning till nästa år och tar sig upp till Allsvenskan. Med så fin bana och stadion (belysning mm) hör man hemma i en högre division.
 
Hunden Falco, som är Filbyternas maskot, har sett alla hemmamatcherna.
 
Sjukvårdspersonalen hade en lugn afton.
 
Det blev inte ett enda fall eller olycka på hela kvällen.Ett önskecenario för alla inblandade. för sjukvårdspersonalen önskar ju att få slippa "jobba" , he he.
 
Kö vid grindarna.
 
Det var bra med publik idag, 307 betalande är bra.
 
 
 
Fokusering vid starterna i varje heat. Det var Kumla som vann många av starterna och till slut även matchen.
 
Henrik Gustafsson
Simon Gustafsson
 
Henrik var på gott humör och körde säkert i sina tre heat och vann alla tre. Sedan överlät han två heat till de yngre förmågorna så att de fick köra också. Mycket sportsligt Henka! Simon provade en ny motor och den gick fort. Han hade också snabbaste heatsegern med 62,2. Simon tog hela 14+1p på sina fem heat. Han verkar vara i god form lagom till SM-finalerna i helgen.
 
David Rohlén
 
David körde som nummer fem för första gången och det bemästrade han mycket bra, tycker jag. Att ta 9+2p på fem heat i den positionen är starkt. David kommer inte att skämma ut sig i Allsvenskan nästa säsong.De fyra senaste matcherna har ha tagit hela 44+7p , snacka om att vara i god form.
 
Segrande lag.
 

Det blev aldrig riktigt spännande då Team Kumla Promotion hade bättre starter och bra fart på sina cyklar. Slutresultatet blev till slut hela 57-39 till Kumla. Grattis till segern och till avancemanget upp till Allsvenskan. Ska bli kul att möta er nästa säsong.

På lördag ska jag åka till just Kumla för att se SM-finalen. Kanske att jag har kameran med mig då också, så det blir nog ett reportage därifrån på lördagskvällen. Så alla läsare är välkomna att besöka rapportalen igen i helgen, eller varför inte redan på fredag eftersom Griparna möter Lejonen på torsdagen.

       

 

 
 

Nyare artikel: 2007-08-30 Griparna - Lejonen

Äldre artikel: 2007-08-27 Allmänt möte 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter