Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2007-08-23

Text och foto: Pekka Piiroinen

Solkatterna - Griparna

Bortamatchen mot Solkatterna från Karlstad blev en spännande historia. Matchen var inte avgjord förrän det sista heatet hade körts. Det var underhållande speedway och bra förarprestationer från båda lagen.
 

Lasse på väg med flaggorna, program och allt som hör till.

 

Vi var 6 supportrar som hade tagit oss till Karlstad för att heja fram vårt lag.

 

 

Det hade kommit 555 åskådare för att heja på Solkatterna. De hade all anledning att vara nöjda till slut. Solkatterna vann matchen med minsta möjliga marginal, 49-47.

 
Daniel Nermark 13p
Kauko Nieminen 11p
 

Dessa två förare stod i en klass för sig i Solkatternas lag. Daniel Nermark är en av seriens bästa förare och han gör aldrig en dålig match. Kauko känner vi sen förr då han har kört för oss några säsonger. Han är fortfarande en friskus ute på ovalen och givetvis en förare i publikens smak. Men oavsett hur bra dessa grabbar var så hade de sin överman i vårt lag ikväll:

 

Patrick Hougaard som vann över dom båda två (heat 1 och 9).

 

Patricks 13 poäng i fem heat ska ställas i relation till vilka han körde emot. Han mötte någon av Solkatternas tre bästa förare i varje heat; Nermark, Nieminen eller Dannö. Jag tycker att Hougaards körning var kvällens prestation och han hade också den snabbaste tiden (58,4) av alla.

 
Mats diskuterar med domaren på banan.
Mats diskuterar med domaren i depån.
 

Det fanns kanske en del att önska kring startkommandon och startassistenten till en       början. Domaren var nere och pratade med startassistenten flera gånger innan det blev bättring! Kim blev den av våra förare som drabbades genom att uteslutas i ett heat. Att förlora en jämn match känns alltid lite bittert men med lite distans så var det inte domarens fel. Inte heller att vi hade annat strul med kedjebrott och så. Som så ofta förr under säsongen så handlar det om att alla ska prestera. Speedway är en lagsport med lagledare och åtta förare.

 
Nattmaten åt vi på Burger King.
 

Nu har vi en hemmamatch kvar innan säsongen är över. Jag har hört rykten om att vi ställer upp med ett mycket starkt lag mot Lejonen nu på torsdag. Matchen börjar kl 18:00 så kom och se när vi vinner över serieledarna.

 

 

 
 

Nyare artikel: 2007-08-27 Allmänt möte

Äldre artikel: 2007-08-16 Griparna - Team Dalakraft 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter