Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2007-04-24

Text och foto: Pekka Piiroinen

Percy Lundkvist cup

Vi var några från Nyköping som var uppe i Stockholm och såg Percy Lundkvist cup. Det var mest förare från Bajen speedway och från Griparna som hade en inbördes träningstävling. Jag var där för att se hur våra Gripenförare stod sig i den stenhårda konkurrensen. Här kommer lite synpunkter och intryck från "tävlingen".
   
Åke "Qlicken" Karlsson var på plats.
 
Jag vill redan nu säga att jag inte har några bilder på förare eller heat från tävlingen utan hänvisar till de bilder som Griparnas eminenta fotograf Åke "Qlicken" Karlsson har tagit (publiceras efterhand på Griparnas officiella webbplats).
 
Mycket traktor fick vi se!
 
Banan var alldeles för söndervattnad innan första start och fick prepareras så att tävlingen blev försenad med en halvtimme. Inte så kul då temperaturen sjönk drastiskt efter det att solen gått ner. Det blev till slut ett hyfsat bra underlag att åka på och tävlingen hade sin tjusning. Det fanns ju ändå några världsstjärnor som åkte. Exempelvis Nicki Pederssen, Jesper B Jensen, Tomasz Gapinski och Adam Shields.
 
Men här spanar vi på en ny stjärna?
 
Även om det var kallt så fanns det en ljusglimt som lyste klart denna afton. Att Nicki Pederssen skulle vinna var väl ingen överraskning. Nej, överraskningen var...
 
Lewis Bridger
 
Lewis visade denna kväll att han är ett löfte utöver det vanliga. Han blev total-fyra med sina 11 inkörda poäng. Men det som imponerade mest var hans körstil. Han var orädd, tog chanser och körde tufft, en hårding med andra ord. I det elfte heatet vann han över förare som Jesper B Jensen och Martin Smolinski och på det sättet som han gjorde det! Han trängde sig fram, tog kampen och sedan körda han bara ifrån. En förare i publikens smak. Han ger allt i alla situationer och viker inte en tum, härligt att se. Jag påstår att detta är en kommande världsstjärna (han är bara 17 år). Alla som har möjlighet borde komma till Svansta på hemmapremiären på torsdag den 3/5. Kom och se Lewis köra skiten av alla Vargförare.
 

Övriga Gripenresultat:

Freddie Eriksson 8p
Andreas Lekander   6p
Robert Pettersson   4p
Kim Nilsson 4p
Kalle Lindgren 3p

 

 
 

Nyare artikel: 2007-05-03 Premiären avklarad

Äldre artikel: 2007-04-22 Träning på hemmabanan 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter