Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2007-02-07

Text och foto: Pekka Piiroinen

Första mötet för i år

På måndagen (5/2) var det årets första medlemsmöte för Griparna och det finns en hel del intressant att rapportera om därifrån. Samarbetet med Bajen speedway börjar ta form i praktisk handling nu och alla förare är klara. Träningslägren är fastställda och planeringen för övrig verksamhet har kommit igång. Årsmötet beslutades att hållas tisdagen 27 februari klockan 19:00.
     
Budgeten inför året är nu lagd och det blir som vanligt tufft på ekonomisidan.
 
Vi ökar omsättningen från 668.000:- 2006 till 955.000:- 2007. Detta innebär bland annat att det blir mer sponsorer och något dyrare förare som anlitas. Detta för att öka kvaliteten på sporten ytterligare. Sponsor-, försäljnings- och publikintäkter behöver öka för att allt ska gå ihop.
 
Tommy Cederlund från Bajen speedway presenterar mer praktiskt kring samarbetsprojektet.
 
Bland annat att vi ska ha en ambulans stationerad vid våra tävlingar 2007. Det kommer en storbuss med sponsorer till första matchen mot Vargarna från Stockholm. Vi kommer även att ha bussresor till Bajens matcher i elitserien. Samarbetet med junior- och knatteverksamhet kopplas till Eldarnas speedway. Detta för att få fram fler talanger och öka möjligheten för våra ungdomar att träna och tävla.
 
Percy Lundkvist visar programmet där även Percy Lundkvist-cup finns med den 24/4.
 
Percy kommer att besöka så många företag som han bara kan i Nyköping. Han ska få till så många företagsevent som möjligt och locka mer publik till våra matcher. Percy jobbar även med att få till fler tävlingar och arrangemang på Svanstabanan. Självklart kommer hans kunnande och erfarenheter gynna speedwaysporten i Nyköping.
 
Här är hela programmet, noterbart är ett SM-kval den första augusti.
 
Mats Boström presenterade laget samt de träningsläger som är bokade. Malmö 8-9/4, Vetlanda cup 21-22/4 och sedan Percys cup på Gubbängen den 24/4. Mats sa att kvaliteten på allsvenkan hade höjts ännu ett snäpp från förra året och att det blir 6 lag som krigar om de tre slutspelsplatserna. Griparna, Lejonen, Valsarna, Örnarna, Solkatterna och Vargarna. Med det lag vi har så kan vi vinna serien!
   

 

 
 

Nyare artikel: 2007-03-11 Vårplanering

Äldre artikel: 2007-01-14 Ny säsong 2007 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter