Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-10-17

Text och foto: Pekka Piiroinen

Griparna kör i allsvenskan 2006

Efter mycket rykten och spekulationer så kan jag nu definitivt ge klartecken om att Griparna kör i allsvenskan 2006. Här följer lite av de turer som varit fram tills att beslutet togs definitivt. Det var åtta hektiska dagar i oktober 9-17/10-05.
     
Här diskuteras det ekonomi.(9/10)

Det fanns en viss tvekan och oenighet i styrelsen då det ekonomiska utfallet för denna säsong inte blev som förväntat. Även om det publikt sätt såg bra ut så fanns det några bakslag. Två så kallade läggmatcher där vi vann med förkrossande siffror kostade mycket i förarersättningar. Sedan konstaterade vi att billotteriet inte blev någon succe´inte heller hade vi tillräckligt med kringarrangemang så att det skulle ge mer till kassan.

Medlemmarna var inte övertygade vid första mötet.(10/10

Detta var ju första året i allsvenskan och ingen kunde ju helt säkert veta vad kalaset skulle kosta. Nu har vi lärt oss en hel del av detta och kan gå in i nästa säsong med bättre kunskaper om vad som krävs för att få det hela att gå runt ekonomiskt.

Från västervik var de inbjudna till vårat styrelsemöte.(16/10)

Ordförande : Jan-Erik Johansson
Vice ordförande : Ingemar Fröling


Det som nu hände var att även Västervik var intresserade av att ha Griparna som sitt farmarlag.Detta sammarbete har ju gynnat båda parter och varför lägga ner ett vninande koncept ? Ett djupare samarbete med Västervik kommer att inledas och det skall förhoppningsvis leda till bättre ekonomi och blir kvalite på förare mm.Vi får tillgång till förare från svenska mästarna 2005 , kan det bli bättre ?


Styrelsen tar nya tag med ännu bättre förutsättningar denna gång.(16/10)

Nu blev det en enig styrelse som tog beslutet att köra i allsvenskan 2006. Det kändes bra att ha Västervik i ryggen som stöttar oss, så varför inte köra ett år till och inte göra om samma misstag.Vi behöver bli bättre på att marknadsföra oss och skaffa fler sponsorer/sammarbetspartners mm.

Rolf informerar medlemmarna om förutsättningarna på kvällens medlemsmöte. (17/10)
 

Det skall bli en intressant vinter /vår då det skall upprustas och satsas på anläggningen också. Ett nytt biljettinsäpp/entre´ , kanske en ny toalett , bättre ljudanläggning mm. Det beror ju på hur långt pengarna och orken räcker. Sedan skall det bli en ordentlig juniorsatsning och bättre träningar för seniorerna.Vi kommer att ha ungefär samma lag som i år, det kan bli några smärre justeringar men det kommer jag att informera om efter den 31/10 då laget är klart. 

 

 

 
 

Nyare artikel: 2005-10-30 2006 års lag klart

Äldre artikel: 2005-09-27 Årets poängplockare 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter