Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-08-11

Text och foto: Pekka Piiroinen

Dramatisk seger

Det blev en mycket dramatisk match hemma mot Eldarna.Det började bra med en 4-2 :a och sedan en 5-1:a i de två första heaten. Sedan ledde Kaukko Nieminen och Jörgen Hultgren det tredje heatet då Kaukko får ett kast och snurrar runt i utgången av andra kurvan. Hultgren kör på Kaukko och de två Eldarförarna fullbordar seriekrocken. Alla förare faller och blir liggande. Eldarförarna klarar sig bäst medans Kaukko gör sig illa i handleden och vi befarade ett handledsbrott. Jörgen får väldigt ont i foten och ligger kvar länge.Helt plötsligt är våra två bästa förare borta och matchen känns förlorad.Kaukko får åka till sjukhuset för att röntga handleden. Jörgen är inte så farligt skadad och vill åka vidare med en ömmande fot.

Kaukko hårt inlindad efter fallet.

Tredje heatet får Jörgen Hultgren köra ensam mot två Eldarförare. Tyvärr för Jörgen stopp och det blir 5-0 förlust i heatet.

Helt plötsligt har matchen vänt och vi är efter i poängprotokollet ända fram till det 10:de heatet Då kör Andreas Lekander och Benny Johansson in en 5-1: åt oss och vi tar över tillställningen och vinner hela matchen med 49-46 till slut  

Mats Boström är glad över segern och att han vann bilen i billotteriet. Vinnarlotten hade nr 595.
 
Kaukko är senare tillbaka efter besöket på sjukhuset.
 
Kaukko hade inte brytit nåt utan det var fingrar och handleden som fått sig en rejäl smäll.Kaukko hoppades att kunna vara med i bortamatchen mot Bysarna på torsdag.Det är nu så jämnt om att undvika den näst sista platsen att varje poäng kan vara avgörande för om vi åker ur allsvenskan eller inte. Tabellen är så jämn det kan bli och två lag åker ur. Vi har allt i egna händer om vi vinner två av de återsående matcherna så klarar vi att vara kvar i allsvenskan. Bysarna borta, Dalakraft hemma, Getinagara borta och Valsarna hemma det är vad vi har kvar. Jag är övertygad om att vi har ett allsvenskt lag även nästa år. För så bra som grabbarna körde ikväll skall vi inte behöva ramla ur.

 

 
 

Nyare artikel: 2005-08-18 Flyg till Gotland

Äldre artikel: 2005-07-28 Antiklimax 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter