Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2005-07-22

Text och foto: Pekka Piiroinen

Risker

Det blev en märklig upplevelse att se matchen mellan Lejonen och Griparna på torsdagskvällen. En supporter-resa som man inte glömmer i första taget och en match som visar vilka risker / faror det är att köra speedway.
   
Ett stopp i Gränna för att fylla på energiförråden var inte så dumt.

Det blev över 70 mil körning innan vi var hemma igen, mitt i natten kring halv två!

De nya flaggorna var med.

Lagen marscherar in.

Uppställning.

Taktik.

Det började inget bra för Griparna det blev två fem-ettor i baken på en gång. Det verkade som Lejonen hade ett betydligt starkare lag än vi. Men i tredje heatet så vann Patrick Hougaard och Robert Johansson fick med sig 1 pinne. Det kanske inte var kört ?

I fjärde heatet tar Andreas Lekander täten medans Hampus Gustavsson hamnar på efterkälken.Sedan händer det som inte får hända , Hampus sladdar in i Leon Madsen i utgången av första kurvan. Troligen blir han bländad av den låga solen som lyser rätt i ansiktet,just där. Hampus kör omkull och slår i räcket och skadar sig svårt.(arm och nyckelben går av).För Leon går det ännu sämre , han åker över räcket och flyger 15 meter innan han landar. Benbrott och ev revbensbrott blir resultatet. Cykeln flyger iväg ännu längre och är nära att ramma både Leon och publik. Helt plöttsligt ser det ut som ett slagfält ute vid sargen, mycket otäckt.


Räddningspersonalen är snabbt på plats.

De skadade förarna fick föras med ambulans till sjukhus i närheten.

Efter denna mycket otäcka olycka blir matchen ganska avslagen och förarna verkar inte inspirerade (förståligt). Till slut vinner Lejonen matchen med 65-30, helt rättvist då man är det klart bättre laget. De tog hela 10 st fem-ettor, det säger en hel del om hur överlägsna Lejonen var.Här redovisas några av det positiva som Griparna presterade.

Hougaard tog två heatsegrar.
 
Det gjorde också Hultgren.

Engman hoppade in som reserv och tog 3p.
 

Lönnblom tog 5+1 p.

 
Vi var alla tagna över det som hade hänt.

Det blev en jobbig hemfärd , då det blev en hel del diskussioner om hur riskfyllt det är att vara speedwayförare. Det var ju bara två dagar sedan Mikael Max råkade ut för en liknande olycka. Vi önskade alla att grabbarna får en bra vård och tillfrisknar snabbt. Vi önskar dom tillbaks ut på banan igen för båda grabbarna är unga talanger som kan bli bra speedwayförare om de får vara skadefria i framtiden.

 

 
 

Nyare artikel: 2005-07-28 Antiklimax

Äldre artikel: 2005-07-11 Ungdom: Robert Klaesson -89 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter