Nyköpings Hockey

2005-04-22

Text och foto: Hjalmar Granath

Inledning igen Cup J18

Även NH Svart (BJ1) spelade ikväll sin första match i denna cup. Vit och Svart spelar i varsin grupp. Svart mötte Järnbrott och det var skapligt mycket publik. Pekka och jag gav oss själva ledigt från statistik denna gång.

Det var några spelare som jag inte kände till så mycket om. Till att börja med nr 29 Vadim Matitsyn och nr 28 Patrik Ekegren.

Dessutom nr 2 Björn Andersson.

Däremot är nr 5 Dennis Persson välbekant. Roligt att se honom i NH-tröjan igen.

Pekka formulerade och jag skrev. Matchen hade högt tempo och mycket intensitet. Två lag som spelade fysiskt. Jämn första period som NH vann med 1-0, målskytt Lundsten. Efter 2-0 som Sjöberg dundrade upp i nättaket (några minuter in i andra) började NH spela försiktigare. Järnbrott började då trycka på mer och mer.

I tolfte minuten var det dock NH som ökade ledningen med ett långskott av Berggren och i samma minut kontrade sedan Matitsyn (bilden) in fjärde målet för NH, fintade först bort målvakten och gick sedan åt andra hållet där det då var öppet. Järnbrott fick så småningom ett tröstmål så att matchen slutade 4-1 till NH.

Nyare artikel: 2005-04-23 Lördag Cup J18

Äldre artikel: 2005-04-22 Inledning Cup J18