Nyköpings Hockey

2005-04-17

Text och foto: Hjalmar Granath

Semifinal Cup -89

På förmiddagen kollade jag hur det är att vara upcoming i en så avgörande match som semifinalen. Jag höll ögonen på Erik Hagström som är forward. Matchen spelades mot Teg som kom tvåa i den andra gruppserien.

Inte oväntat fick Erik hålla sig på tårna i båset. Flera gånger hände det att han var på väg ut men saker inträffade som ändrade planerna av taktiska skäl.

Det blev dock ett par minuters spel i båda perioderna fördelade på tre byten i första och fyra i andra varav ett i BP. Under tiden på isen hann han med relativt mycket. Tre passningar till rätt adress (inga felpass), tog pucken av motståndarna ett par gånger (tappade den inte någon gång) och hade ett skott på mål.

Erik var inne på ett mål i vardera riktningen (bakåtmålet i numerärt underläge). Han tog för sig i närkamperna och höll sig borta från botbåset. På den tid han fick visade han upp sig på ett bra sätt!

Medveten om att jag hade en arkivbild på Erik begav jag mig hemåt direkt efter matchen för att ha gott om tid att publicera denna artikel före...

...finalen! NH vann alltså semifinalen som blev kort sagt dramatisk – Kidde fick coacha intensivt.

Det var kämpigt i inledningen av semifinalen men det lossnade för NH med ett vackert ledningsmål i numerärt underläge! Kort därefter gjorde NH mål på en kontring och 2-0 stod sig perioden ut. Andra perioden rycktes sönder av många utvisningar. NH såg dock ut att kontrollera matchen. Men när Teg reducerade till 4-3 och tog ut målvakten med halvannan minut kvar, då blev pressen stundtals stor och Oscarsson i målet fick slita resten av matchen. Inga fler mål och NH vidare till final!

Nyare artikel: 2005-04-17 Final Cup -89

Äldre artikel: 2005-04-16 Lördag Cup -89