Hemmapremiär

Jag passade på att prata med två av NH Supports medlemmar, Mari Orava och Carro Lindahl, innan den historiska första damhockeymatchen i Nyköping. De var nervösa men tyckte samtidigt att det skulle bli roligt att spela på hemmaplan.

Det fanns fler som såg fram mot att se damhockey i Nyköping. Publiksiffran var hela 89 glatt hejande personer.

Domartrion från vänster Eriksson, Behm och Karlsson. Griffins mötte IFK Stockholm.

Efter 1:17 trillade ettan in och det rasade ett tag till 0-4 vid 2:23, men sedan chocken och premiärnerverna lagt sig började Griffins damer att spela bättre och bättre. Försvarspelet var riktigt bra ett tag och det blev bara ett mål till i baken den perioden som alltså slutade 0-5.

Det fanns till och med möjligheter att göra det första hemmamålet. Här är det Hilda Hamberg som frestar med ett bra skott.

Hamberg hade även ett friläge men Stockholmsmålvakten klarade.

I andra perioden var det målvakten Frida Ahlerup som storspelade. Försvaret i övrigt hade samlat sig och rensade bättre framför mål.

Ahlerup hann precis styra undan pucken vid en av många farligheter. "Bara" 0-4 i den andra perioden och mycket bättre spel från Griffins.

Fridas fina spel fortsatte även i tredje och den förlorade man endast med 0-3. Griffins blev bättre och bättre ju längre matchen pågick. Det visar också periodsiffrorna 0-5, 0-4, 0-3. Det var kul att se äkta "amatörhockey" där alla hade kul ute på isen. Damhockeyns pionjärer gjorde fin reklam för sin sport. Jag tror att det här laget kan bli riktigt bra på sikt. Damhockeyn är i Nyköping för att stanna!

Damerna tackade publiken i sedvanlig stil.

Det historiska laget innehöll dessa spelare (namnen är uppräknade utan särskild ordning): Frida Ahlerup (målvakt), Lisa Johansson, Mari Orava, Kristin Johansson, Ester Nilsson, Emmi Koponen, Emelie Ljung, Linn Ljung-Persson, Emelie Johansson, Lisa Bohm (kapten), Lisa Arvidsson, Linda Perkiö, Caroline Lindahl, Hilda Hamberg, Lovisa Ederström, Erika Wahlberg.

Nyare artikel: 2005-12-04 Årets höjdpunkt