Det var dags för ännu ett möte i fotboll mellan Moore Support och NH Support. Denna gång i Oskarshamn i samband med "lilla seriefinalen" i hockeyns södra allsvenska denna söndag.

Vi anlände med flaggor och hejarklack i vanlig ordning.
   Omkädningen fick ordnas ute i det fria. Det var perfekta förhållanden för fotboll, c:a 15 grader och höstsol.

Det var lite nervöst i båda lägren och utgången var oviss.

NH Support startade i ett ursinnigt tempo och tog ledningen med 1-0 redan efter tre minuter!

Moore Support verkade helt tagna på sängen och hade inget anfallsspel av klass de första 10 minuterna. NH Support ökade på till 2-0 och 3-0 innan Moore Support vaknade. De gjorde 3-1 och spelade upp sig betydligt och matchen stog och vägde. Sedan gjorde NH Support det psykologiska 4-1 innan pausvilan.

En straff missades av Moore Support (bild nedan).

Just missade chanser från Moore Support fanns det massor av. Minst 14-15 frilägen brändes och det har man inte råd med mot ett betydligt effektivare NH Support.

Johan Berglund var en av de kvicka spelare i NH Support som snurrade friskt med motståndarna.

Med Mangen i puben istället för på plan var självklart Moore Support försvagat.

Studis försökte med att applådera och skrika för att på detta sätt få fart på grabbarna.

Matchen fortsatte i samma stil, Moore Support missade sina chanser och NH Support satte sina. Moore Support närmade sig och var uppe i 2-4 och 3-5 innan det rasade fullständigt de sista tio minuterna.

Inget av lagen var ledsna för det utan de tackade varann för en god kamp.

Resultatet blev hela 12-3 till NH Support efter periodsiffrorna 1-4 och 2-8.

Skottstatistiken var 20-14 till Moore Support.

Här har vi det glada Moore Support...

...och här det ännu gladare NH Support!

Alla "goda supportar" på samma bild. Sedan bar det iväg till hockeyhallen.

Sammantaget så var det en märklig match. Spelmässigt var det jämnt men inte i målprotokollet. Moore Support hade ju inte Mange och det märktes, framför allt i början då man var lite förrvirrade om hur man skulle spela utan Mange. Innan man kom på det hade NH Support redan gjort 3 mål. Klart att det blev en kraftig uppförsbacke. Jag tror inte att jag sett något lag missa så många öppna lägen som Moore Support. Mycket otur eller oflyt gjorde att man inte orkade stå emot psykiskt. NH Support satte varje målchans och var oerhört effektiva. Ja, de hade verkligen flyt - att göra 12 mål på 14 skott hör inte till vanligheterna. NH Support spelade mycket hockeyinspirerat med skott på mål och in på returer. Djupledspass och bra kroppspel var de helt överlägsna på. Sedan hade NH Support lyckats med sina värvningar då de hade Tim och Viktor som nya medlemmar med "artistkontrakt". Detta var nog NH Supports starkaste lag någonsin, ja troligen ett av landets bästa supporterlag. Så att spela "jämnt" mot dessa var en bedrift av Moore Support. Samtidigt hade alla väldigt roligt och jag hoppas att vi kan fortsätta med denna typ av gemensamma aktiviteter i framtiden också. Ett stort tack till Moore Support för en trevlig match och (som alltid) ett trevligt bemötande. Själv var jag domare för matchen och kanske att jag inte såg riktigt allt (som domare brukar man ju inte göra det, ha ha). Det var några som informerade mig (senare) att NH Support hade haft minst 40 skott på mål och 85% av bollinnehavet. Nja, det tror jag inte riktigt på, för nästan alla spelare köpte en lott efter matchen. De tyckte att med denna tur bör man även vinna på lotter. Ja, ni får tro vad ni vill. Det är visst målen som räknas i alla fall, 12-3.

Nyare artikel: 2004-09-26 På väg igen

Äldre artikel: 2004-09-15 Oslagbart