Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-09-05

Text och foto: Pekka Piiroinen

DM i Motala

Då var det dags för DM i Motala med tolv förare till start. Två av dessa var Gripenförarna Andreas Lekander och Benny Johansson. Rickard Zetterstrand hade feber och kunde inte köra. Det fanns gott om bra förare på plats, bl.a Sebastian Aldén från Dalakraft och Eric Andresson från Rospiggarna.


Platenstadion var platsen där DM-mästaren skulle koras.
  
Skumpan stod och väntade på de som hamnade på prispallen.
 

Bennys pappa trivs med Gripenförarnas framfart.
  
Rickards pappa likaså.
 
   Mats är på plats för att se sina förare stångas mot bra motstånd. Detta för att se hur vi står oss i konkurrensen och kanske det ger en fingervisning om hur vi kommer att klara oss i allsvenskan.

Tävlingarna började väldigt bra för våra förare och A-finalen var möjlig att nå för båda.

Benny tog starterna i suverän stil.

Sedan åkte han bara ifrån sina konkurrenter!

   Andreas, här på yttern, vann första heatet han också och kom tvåa i andra och behövde bara tre poäng till för att ta sig till final. Alla förare körde fyra heat och de fyra bästa poängen gick till A-final. Ibland var det bara tre förare i heaten men för det mesta var de fyra.
 
   Benny tar starten även från yttern och var så gott som klar för A-final innan sista heatet. Banan var i mycket fint skick och solen sken.

I det tolfte heatet möttes Benny och Andreas. 3 och 2 poäng för de våra och A-finalen var klar.

  

Benny tar starten från spår två (Eric Andersson på spår tre). Andreas (spår ett) på andra plats och allt känns klart. Då får Andreas STOPP och A-finalen är nog borta.

  

Nu var Andreas tvungen att vinna sista heatet mot "omöjlige" Sebastian Aldén och även Christian Ingeson hade chansen (i samma heat) att ta sig till A-final.

Andreas tog starten, bara körde ifrån och vann! Båda våra förare till final!

Våra förare var i kanonslag och det kändes som att vi hade chansen till en mycket fin placering.

OM Benny tog starten skulle han kanske kunna hålla Sebastian bakom sig? Eller skulle Andreas göra om sitt bragdheat? Spänningen var OLIDLIG!

  

Mats tog hand om lottningen och Benny blev glad att ha fått spår ett. Andreas fick spår tre, det var därifrån han vann sitt "bragdheat". Allt var upplagt för succé!

   Starten i finalen blev en katastrof för våra förare. Benny sist och Andreas näst sist. Vann gjorde Sebastian från Dalakraft, tvåa blev Eric från Rospiggarna. Trea blev Andreas och fyra blev Benny, vilket ANTIKLIMAX.
 
   Vad hade hänt med "söndagscykeln"? Varför funkade inte starten i det viktigaste heatet? Benny hade bara en förklaring: "Det blev trångt in i första böj och jag fick slå av lite". Det räckte för att bli femton meter efter och sedan var det omöjligt att komma ikapp. Det hedrar Benny att han körde juste och inte ville skada andra eller sig själv i ett sådant läge.
 
  

Kampen om bronset var hård under alla fyra varven och marginalen i mål var inte så stor.

Bra arrangemang och bra heat överlag, tycker jag. Vi fick ju ändå båda våra förare till final, så varför deppa.

 

   Andreas trivdes på prispallen.
 
   Benny höll sig för skratt och packade in hojen för hemfärd.

Nu skall vi titta framåt och se nästa säsong som det mest intressanta. OM jag får gissa, så tar vi klivet upp i ALLSVENSKAN. Vi fixar ett par bra förare till och kanske en polack eller finne som "vilde". Då blir det drag på speedwayen i Nyköping igen. Själv skall jag försöka att starta upp en supporterklubb för Griparna. Ordna lite flaggor till en klack på hemma- och bortaplan. Men först skall jag se på parspeedway på Svansta den 18/10 innan säsongen är helt över.

 

 
 

Nyare artikel: 2004-09-13 Poängligan

Äldre artikel: 2004-09-04 Ungdom: Tävling 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter