Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-06-06

Text: Pekka Piiroinen

Hemmamatch mot Team Bikab

Fint väder och 201 personer på plats för att se "lokalderbyt". Två lag som på förhand hade ett otroligt jämnt förarsnitt - Griparna 38,77 och Bikab 38,80. Som krydda på moset så hade Bikab tre fd Gripenförare i sitt lag: Robert Eriksson, Jimmi Jansson och Johan Nord. Klart att det skulle bli kul att vinna över "förrädarna". Som supporter var detta en av de matcher man hade sett fram emot länge.

Mats Boström hade taktiken klar inför denna viktiga match och han räknade med att det skulle bli jämnt men att hemmalaget skulle vinna till slut. Sören Östergren var lite av "nyckelfigur" och var placerad som reserv. Men han skulle få åka en hel del var det tänkt av Mats, då han var i fin form. Vi hade även fyra förare som skulle ta många poäng, c:a 10 p per man: Benny, Andreas, Mark och Fredrik. Rickard Zetterstrand var lite förkyld men han skulle köra så länge han bara orkade att hålla i gasreglaget! Så allt såg bra ut och stämningen i depån och på läktaren var på topp!

När första heatet sedan slutade med en femetta för Griparna så var allt frid o fröjd. Framför allt när Fredrik kör om Robert Eriksson i sista kurvan. Då känns det som om grabbarna tänker ge allt för att inte låta "förrädarna" vinna!
Men redan i andra heatet så åker Sören in i sargen och slår i skallen och blir något omtumlad. Han gör ett försök efter omstarten men det går inge bra, han kör av igen! När han sedan vurpar ordentligt i femte heatet är det slutkört för Sören. Han blev inte allvarligt skadad men tillräckligt för att inte kunna köra mer. Så nu fanns det ingen reserv att ta till och i tionde och elfte heatet fick Griparna köra med bara en förare. Det blev avgörande, även om det var jämnt ända till slutet och Bikab vann med endast två poäng.

Som publik kan man tycka att Griparna hade en hel del otur, skadad förare, motorstopp i sjunde heatet, tjuvstart i åttonde (uteslutning som följd). Men vi hade kanske lite tur med vissa domslut och även Bikab hade lite strul med fall och motorstopp på slutet. Jag tycker själv att det var några av våra förare som helt enkelt inte räckte till i avgörande skeden.

Sedan tycker jag att det vattnas alldeles för mycket. Efter tre heat är för ofta, inte nog med att det var strul med avåkningar och annat tekniskt. Banan var som bäst efter två-tre körda heat och då spolar man på med vatten och våra "bra" förare kör sämre, kanske var det det där lilla som avgjorde till Bikabs fördel. Som publik vill man inte ha en massa avbrott utöver de naturliga pauserna. Idag var det tur att det var en spännande match, för arrangemanget blev inte en succé.

Klart att jag behöver hitta förklaringar i besvikelsen över förlusten (så det är inget illa menat). Synd att vi inte vinner på hemmaplan utan tar våra segrar på bortaplan! Men nästa hemmamatch den 20/6 vinner vi i alla fall vår första hemmaseger för då möter vi Nässjö! Innan dess, på onsdag, ska det komma ännu en bortaseger mot Vikingarna i Örebro. Så nu får grabbarna ta sig samman och ladda om inför onsdagens drabbning!

 

 
 

Nyare artikel: 2004-06-07 Ungdom: Robbans nya framgaffel

Äldre artikel: 2004-05-29 Ungdom: Årets träningspremiär 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter