Bilden visar en ikon som illustrerar funktionen att flytta knappar
Griparna
 
 

 
2004-05-02

Text: Pekka Piiroinen
Foto: Hjalmar Granath

Sista träningen

En solig söndagskväll veckan före premiären hade Griparna sin träning ute på Svansta. Jag var intresserad av att se förarna, så här veckan före seriepremiären. Här är lite fakta och några reflektioner från en "supporter".

Nytt för i år är "rälsen" som lagts ut på kortsidorna för att tydligare markera innerspåret. Nu behöver det inte bli tveksamheter för domarna att se om man håller sig på rätt sida om markeringen.

Banan var annars i gott skick och förarna kunde köra för fullt. Några av förarna var lite spända inför dagens prövningar. Laget skulle ju tas ut efter träningen. Det var en av några nyheter för i år! Förut hade hemmalaget fördel av att ta ut laget efter det att man fått in bortalagets förare. Nu skall båda lagen lämna in sina namn på samma dag (fem dagar före start).

Dags att värma motorerna. Bilden har inte ljud och lukt, tyvärr. Det hördes på långt håll att det var speedway som var i görningen.

 

Årets upplaga av div 1 serien kan bli väldigt jämn, möjligen är just Skepparna (som Griparna möter i premiären) de som tippas som bästa lag. Detta enligt de "experter" som var på plats på Svansta denna dag. Här är de övriga motståndarna: Getingarna, Nässjö, Team Bikab, Gastarna och Vikingarna. Själv är jag optimistisk och tror på serieseger för Griparna! Lite tur med några stopp och annat strul för de andra lagen, allt kan hända i speedway, det finns inga givna segrar!

 

En glad Benny visar upp sina nya glasögon. De hade en film som man kunde dra fram vartefter som grusstänket blev värre o värre.

 

Att laget har bra potential, det vet jag. Mark Keast kan köra bra, Lekanderbröderna är inte att leka med heller. Rickard Zetterstrand åkte riktigt bra på träningen idag och Benny själv tycker att han är i bra form. Han har varit i Polen och kört en hel del inför säsongen.

 

Första start! Här är det "förstalinen" som startar i en inbördes kamp. Det är Mark Keast i rött på bana två som tar starten.

Till slut var det dags för Mats att ta ut laget till på söndag. Dagens träning hade varit till hjälp, helt klart.

Till denna säsong var det ännu en nyhet, att taket på lagsnitt tagits bort. Det innebär att man får ha hur många bra förare som helst i laget i div 1. Alla andra serier har ett "tak" så att det blir jämnare speedway. Skepparna skall ju vara ett topplag så det blev lite taktik och annat som till slut avgjorde vilka som åker på söndag.

 

Griparna

Benny Johansson (lagkapten) 8,50
Pierre Lekander 4,00

Mark Keast 5,94

Andreas Lekander 6,37

Rickard Zetterstrand 4,00

Peter Svensson (Filbytarna) 4,00

Fredrik Johansson (Filbytarna) 5,90

Totalt 38,71

 

Skepparna

Robert Lönnblom (F) 7,51
Oscar Fyhrman (F) 6,93
Robert Johansson 10,86
Robert S Johansson 4,21
Jörgen Hultgren 10,90
Hampus Gustavsson 4,02

Mikael Sjöblom 4,00

Totalt: 48,43

 

 
 

Nyare artikel: 2004-05-09 Premiären äntligen avklarad

Äldre artikel: 2004-04-05 Snart är det premiär 
Ämnet tillhör eggelse (portalen)
 

Här används Hjapportal — Hjalmars rapportal — portal för rapporter