2005-12-04

Text och foto: Hjalmar Granath

Årets höjdpunkt

Det har gått över ett år sedan förra rapporten om NH Supports hockeyspelare i Griffins damlag. Idag mötte de Gnesta hemma i en DM-match. Inför denna match kunde man kalla den för årets höjdpunkt eftersom det är heta derbyn varje gång de möts samt för att DM känns viktigare än den vanliga serien. Att det var på hemmaplan ökade dessutom förväntningarna.

Förra gången lagen möttes, i vanliga serien, blev det 2-2. Båda lagen har vunnit sina inledande matcher i DM-serien mot både Södertälje och Flen. DM-matcher spelas i 2x20 min.

2  Jenny Wevel

Den bifogade filmen (längst ner) börjar med matchens hetaste chanser utöver målen, såsom dessa exempel:

Ett friläge i första perioden.

Stolpträff i andra perioden.

Griffins tog ledningen ganska tidigt och 1-0 stod sig perioden ut, vilket var rättvist eftersom Griffins hade ett klart spelövertag sett över hela första perioden.

05:39 1-0 EQ Griffins Hilda Hamberg

Spelfördelningen i andra perioden började som i första.

29:54 2-0 EQ Griffins Erika Wahlberg (Hilda Hamberg, Teddie Falkeborn)

Efter andra baklängesmålet lyfte sig Gnesta. Det märktes knappt att Gnesta hade numerärt underläge i en senare situation, tills Griffins gjorde ett mycket snabbt uppspel.

33:46 3-0 PP1 Griffins Hilda Hamberg (Emelie Ljung)

Griffins tog timeout efter tredje målet och det var precis vad Gnesta behövde för att lyfta sig ytterligare.

34:42 3-1 EQ Gnesta

Gnestas anfallsvågor avlöste varandra och gav utdelning igen, då blev det riktigt spännande.

38:05 3-2 EQ Gnesta

Gnesta tog ut sin målvakt på slutet för att komma ikapp, men nådde inte ända fram. Stort jubel utbröt förstås hos Griffins när slutsignalen gick.

Sammanfattning

Periodsiffror 1-0, 2-2

Skott 17-19 (9-7, 8-12)

Utvisningar Griffins 3x2, Gnesta 2x2

Hur gick det för NH Supports hockeyspelare? Jag noterade flera lyckade tekningar och pass för Mari. Carro såg hungrig ut i slottet och det bådar gott. Mest utmärkande var Carro dock när hon tacklade en motståndare och därför hamnade i botbåset mitt i Gnesta-pressen. Hon har tydligen sett för mycket på herrhockey.  ;-)